Traditii culinare ale Deltei Dunarii la Festivalul Borsului de peste

De Alexandrina Iordache 05 Septembrie 2014, 17:56 Romania

In perioada 6 - 7 septembrie 2014 în centrul localitatii Crişan, jud. Tulcea, pe braţul Sulina, la 47 km. de municipiul Tulcea, se desfasoara Festivalul Borşului de Peşte al Deltei Dunării. Organizatorul evenimentului este ANTREC Tulcea.

Dupa cum anunta organizatorul ”În cadrul Festivalului Borşului de Peşte al Deltei Dunării, vor fi organizate concursuri gastronomice pe bază de reţete tradiţionale deltaice de către echipe de bucătari de pe întreg teritoriul deltei, ce se vor întrece în măestria gatitului pe parcursul a doua manşe si secţiunea "cel mai bun borş de peşte", ce se vor desfăşura timp de doua zile, precum şi prezentarea folclorului local de către etniile deltaice şi a frumuseţilor biodiversităţii Deltei”.



Program de desfăşurare a festivalului:

Sâmbătă, 6 septembrie

- ora 12: startul competiţei gastronomice, prima manşă - prezentare folclor deltaic
- ora 16: start a doua manşă
- folclor deltaic
- ora 18: jurizare
- folclor deltaic

Duminică, 7 septembrie
- ora 10: etapa a doua a competiţiei gastronomice cel mai bun borş de peşte
- ora 12: jurizare, ceremonia de premiere
- prezentare folclor deltaic
- jurizare, premiere

 

Autor Alexandrina Iordache 05 Septembrie 2014, 17:56 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii