Euronews va emite in limba romana! TVR implicat in proiect

De AmosNews 02 Octombrie 2012, 20:36 Romania
Cu ocazia Conferinţei Mondiale Euronews din data de 2 octombrie 2012, care marchează existenţa  a 20 de ani de prezenţă în peisajul media european a Euronews, PDG al SRTv, Claudiu Săftoiu, anunţă demararea de discuţii ferme pentru lansarea canalului paneuropean Euronews în limba română, prin preluarea acestuia pe frecvenţa TVR INFO.

Lansarea Euronews - TVR INFO, cu tot ceea ce presupune ca efort şi implicare din resursă internă, va fi realizată după finalizarea procesului de restructurare de personal şi reorganizare a activităţii în Televiziunea Română, estimată să se încheie la sfârşitul lunii noiembrie 2012.

Parteneriatul media presupune partajarea frecvenţei TVR INFO cu conţinutul jurnalistic Euronews, alături de producţia de emisiuni informative asigurate de Departamentul de Ştiri al Televiziunii Române, lucru care nu va necesita angajări suplimentare de jurnalişti.

Parteneriatul de prestigiu TVR-Euronews reprezintă o premieră pentru serviciul de televiziune publică din România, prin afilierea Televiziunii Române la principiile şi valorile jurnalistice europene şi prin împlinirea misiunii TVR de deschidere a telespectatorului român spre realităţile şi actualitatea europeană.

Conferinţa de presa mondială Euronews din 2 octombrie va transmite, în direct de la Paris, în 22 de capitale ale lumii mesajul Preşedintelui Director General, Michael Peters privind marile orientări şi ambiţioasa misiune pe care Euronews şi-o stabileşte pentru următorii ani. Conferinţa este intitulată „ A prospera în universul mass-media“.

Euronews este un canal multilingual de ştiri de televiziune creat în 1993, cu sediul în Lyon-Ecully, Franţa.

TVR este membru acţionar Euronews din 18 octombrie 2004.

Prin contractul semnat cu Euronews, TVR primeşte versiunea internaţională a segmentului de ştiri şi permisiunea de a traduce şi difuza acest segment în limba română pe canalele sale.

 

Autor AmosNews 02 Octombrie 2012, 20:36 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii