Emil Boc: Guvernul îşi va angaja răspunderea pe Codul muncii

De AGERPRES 24 Februarie 2011, 22:15 Romania
Guvernul îşi va angaja răspunderea săptămâna viitoare pe Codul muncii, a anunţat, joi seara, la postului public de televiziune, primul-ministru Emil Boc. ''Am aşteptat avizul de la Consiliul Economic şi Social şi de la Consiliul Legislativ. În urma şedinţei de guvern de ieri am dat practic o formă finală codului, urmând ca în procedura parlamentară să discutăm şi chiar să acceptăm amendamente ale parlamentarilor. (...) Astăzi a avut loc CES, aşteptăm avizul şi săptămâna viitoare Guvernul îşi va angaja răspunderea pe Codul muncii'', a precizat premierul.

Angajatorii care utilizează un număr mare de lucrători fără forme legale ar urma să fie pedepsiţi cu închisoare de la 1 la 2 ani, potrivit proiectului Codului muncii pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea, a declarat, joi, prim-ministrul Emil Boc, la TVR1.

De asemenea, se triplează amenzile pentru cei care utilizează munca la negru, a precizat şeful Guvernului. "Am triplat amenzile pentru cei care lucrează cu munca la negru şi am detaliat prevederea sancţiunii penale pentru cei care peste un anumit număr de angajaţi la negru ar utiliza această formă ilegală, mergând cu amendă penală sau închisoarea de la 1 la 2 ani", a explicat Boc, la postul public de televiziune.


 

Autor AGERPRES 24 Februarie 2011, 22:15 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate