Educaţia în comunitate – Drum cu prioritate!

De Redactia 14 Decembrie 2015, 08:38 Romania

Proiect educatie Tulcea Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea, în calitate de beneficiar și Inspectoratul Școlar Județean Brașov, în calitate de partener, au organizat sâmbătă 12 decembrie 2015, la Poiana Brașov, Conferința de încheiere a proiectului „Educaţia în comunitate – Drum cu prioritate!”. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în oameni!, Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie 2.2. „Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii”, Contract ID 188/2.2/S/156054.

Reducerea abandonului școlar la nivelul județelor Tulcea și Brașov, prin dezvoltarea unor măsuri adaptate de intervenție în 16 comunități, a constituit obiectivul principal al proiectul. Prin activitățile sale, proiectul generează beneficii pe termen lung prin creșterea nivelului de educație în comunitățile vizate din cele două județe, prin creșterea gradului de integrare socială a membrilor acestora și prin sporirea șanselor de integrare pe piața muncii.
Proiectul s-a derulat în perioada iulie-decembrie 2015 și a vizat o componentă educațională, prin programul ”A doua șansă”, “Școală după școala” si Consiliere psihologică și educațională și componenta comunitară – Campanie de comunicare și conștientizare ”Creștem în comunitate”, cu activități de tip caravană în 20 de comunități, dezbateri județene, o conferință națională și instruiri asistate în 20 de localități.

La conferință au participat reprezentanți ai celor două inspectorate județene partenere, reprezentanți ai comunității locale, ai unităților de învățământ preuniversitar și reprezentanți mass-media. Evenimentul a prilejuit prezentarea prezentarea rezultatelor și a impactului proiectului la nivelul celor două județe, a strategiei abordate pentru atingerea indicatorilor propuși, precum și împărtășirea bunelor practici dezvoltate în cadrul proiectului.

Marinela Peiciu,
Expert info şi publicitate

 

Autor Redactia 14 Decembrie 2015, 08:38 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii