Atentat la normele statului de drept: Dosare cu caracter penal blocate de procurori şi judecători

De AmosNews 26 Iunie 2014, 07:12 Romania
Grupul de Iniţiativă "Reînnoirea", în numele căruia semnează Florea Dumitrescu, Gheorghe Stroe şi Cristian Apostol, a dat publicităţii un nou document avertistment, în care sunt rememorate dosare cu caracter penal care, în ultimii zece ani, au fost blocate de unii procurori şi judecători în numele "imunităţii". O imunitate percepută ca un permis de a acţiona în afara legii şi atunci când nu este vorba de atitudini sau declaraţii politice.

La data de 15 ianuarie 2014 am transmis Parlamentului, Președinției țării și altor autorități lista dosarelor cu caracter penal în care domnul Traian Băsescu este învinuit.  Am cerut Parlamentului să dea “un document oficial de poziție” prin care să determine înlăturarea “blocării” acestor dosare cu caracter penal.

 Vă informăm că vom deschide o dezbatere publică asupra acestor dosare cu caracter penal având drept scop:

A. Domnul Traian Băsescu să ia act de aceste dosare care vor avea parte de procese cu caracter penal și să-și pregătească din timp APĂRAREA, conform regulilor dintr-un stat de drept;

B. Domnul Traian Băsescu să aibă posibilitatea să participe la dezbaterea publică și să-și exprime punctele de vedere în apărarea sa.

POZIȚIA NOASTRĂ. Pentru respectarea regulilor statului de drept vom cere ca să nu se procedeze la ARESTAREA PREVENTIVĂ (cum s-a procedat în mod abuziv și ilegal în cei peste opt ani de regim băsist). Să se dea posibilitatea să se apere în STARE DE LIBERTATE.

Enumerăm dosarele cu caracter penal care trebuie să intre în dezbatere publică pe care o inițiem în perioada până la alegerile prezidențiale. Apreciem că vor rezulta ÎNVĂȚĂMINTE UTILE și pentru viitori prezidențiabili; să se rețină faptul că încălcările și abaterile de la prevederile Constituției să nu se mai săvârșească după alegerea noului Președinte și să se asigure respectarea regulilor statului de drept.

I.   Dosarul „Flota”. Cu pierderi de 324 milioane de dolari pentru poporul român. În acest dosar trimis Justiţiei – domnul Băsescu avea calitatea de INCULPAT, alături de alte 80 de persoane inculpate.

II.  Dosarul „Casa din Mihăileanu”. O hoţie directă cu o casă luată din avuţia de stat – în valoare de o jumătate de milion de euro (peste 300 m.p.).

III. Dosarul „Cumpărarea şi vânzarea unui teren în zona Privighetorilor. Corupţie şi spălare de bani, cu implicarea unui asfaltator.”

IV. Dosarul  „Casa din zona Băneasa, în valoare de peste un milion de euro pentru fiica cea mare – Ioana, în rezidenţa Popoviciu, pentru care nu s-a justificat provenienţa banilor”.

V. Dosarul „Fraude electorale şi băneşti pentru promovarea fiicei mici – Elena (zisă EBA), ca europarlamentar (cu un câştig lunar de peste 7000 euro). Frauda electorală prin alocarea de către PDL de voturi pe liste separate – ca „independent” (hoţie electorală excepţională) şi sprijinirea cu bani publici a acţiunii electorale de către miniştrii PDL: M. Ridzi şi E. Udrea. Calităţile EBA: specialistă în „modeling”.

VI. Dosarul „Ştergerea pierderii de peste un milion de dolari”, pierderi imputate  domnului Băsescu în cazul proiectării inutile pentru investiţia de la podul Basarab. Recompensarea juristului salvator (de la Curtea de Conturi) – cu promovarea ca judecător la Curtea Constituţională (un „fost Ceauşescu”). Corupţie politică.

VII.   Dosarul „Complicitate la cauza penală Puiu Popoviciu din zona Băneasa – cu cele 250 ha de pământ luate nelegal de la stat” – prin (1) intervenţie publică în justiţie (la televiziune) în favoarea „miliardarului” care fusese arestat; (2) prin sprijinul acordat de Primărie – declarând zona „defavorizată” şi alocând – fonduri publice pentru utilităţi; (3) şi primirea „recunoştinţei” cu alocarea unui apartament (de peste 400 m.p.) pentru fiica cea mare, pentru care nu s-a putut justifica provenienţa banilor”.

VIII. Dosarul „Complicitate la cauza penală Constanda – privind distrugerea spaţiului verde în Parcul Bordei şi înstrăinarea terenului, cu pierderi de fonduri pentru Primăria Capitalei.”

IX. Dosarul „Implicare în cauza ALRO – cu vânzare la preţuri foarte scăzute de energie, cu pierderi de sute de milioane de euro la Hidroelectrica (constatate de misiunea FMI), la care au participat şi consilierii prezidenţiali Th. Stolojan şi E. Udrea.”

X. Dosarul „Colierul de aur atârnat la gâtul doamnei Băsescu de un interlop”, în cele din urmă, condamnat. Nu se ştie dacă a fost returnat donatorului. Înrudirea cu interlopul cu ajutorul fratelui de la Constanţa.

XI.  Dosarul „Incendierea vaselor în portul Rouen (Franţa), cu pierderi de peste 12 milioane dolari.”

XII.  Dosarul „Implicare în afacerile cu armament şi transportul pe teritoriul românesc – ale teroristului Bout – condamnat în SUA.”

XIII. Dosarul „Răpirea celor trei ziarişti în Irak, cu acuzaţii de fraude din bani publici destinaţi despăgubirii răpitorilor şi cu blocarea nejustificată şi abuzivă pe 50 de ani – a dosarului.”

XIV. Dosarul „Fuga teroristului Hayssam, făcut scăpat de regimul băsist, cu aprobarea Preşedintelui ţării.”

XV.  Dosarul „Acte de violenţă fizică. Lovirea unui copil în campania electorală”, care se adaugă la alte dosare (cu lovirea unui buticar, după declaraţiile Elena Udrea şi a unui avocat la Neptun).

NOTĂ SPECIALĂ. În documentarea privind aceste dosare se pot folosi și analizele publicate în presă de mai mulți ziariști de investigație și cărțile publicate – “Adevărata față a lui Traian Băsescu” – a istoricului Marian Oprea și “Prădarea României” – a procurorului Ciprian Nastasiu și scriitorului Victor Gaetan.
*
*                   *
ALTE DOSARE
- Dosarul cel mai proaspăt „Afacerea prezidenţială privind dobândirea unei moşii de 290 ha. Abuzuri şi ilegalităţi.”
*
*               *
 -   Dosarul de turnător la Securitate al domnului Băsescu. Acte oficiale doveditoare au fost făcute publice, sub semnătura a trei generali. Domnia sa îl condamnă public, în mod repetat pe „Turnătorul Felix”. Rămâne întrebarea: atunci, cum se justifică prezenţa ca Preşedinte al ţării a turnătorului dovedit Băsescu?  
*
*                    *
 Dosarul „Defăimarea ţării şi a naţiunii”, prin încălcarea articolului 30, alineatul 7 din Constituție – care interzice asemenea fapte.
 Defăimarea s-a făcut prin dezinformarea la Comisia Europeană şi la Cancelariile occidentale:
a) că s-ar fi dat o „lovitură de stat”, contrar documentelor Curţii Constituţionale, care constată că „schimbările” şi „suspendarea” au fost constituţionale.
b) că s-ar fi făcut fraude de milioane de voturi la Referendumul Naţional, din 29 iulie 2012, ceea ce a fost o minciună grosolană şi condamnabilă.
Poporul român a sancţionat aceste defăimări şi dezinformări – prin voturile date la alegerile parlamentare.
*
*                      *
 Dosarul „Lăcomia fără limite.” Folosirea abuzivă a fostelor case de odihnă din perioada Ceauşescu (inclusiv casa Dante de peste 1.000 m.p., unde s-au făcut cheltuieli importante de milioane de lei).
*
*                    *
Dosarele „Actele de acuzare politică a regimului Băsescu în legătură cu:
 A. Enormele dezechilibre macroeconomice în 8 ani de guvernare băsistă, reflectate în deficitele balanţei comerciale externe şi în deficitele bugetare cumulate, care au provocat creşterea de câteva ori a datoriei externe, însumând astfel o datorie externă gigantică de peste 100 miliarde de euro (de zece ori mai mare decât vârful datoriei în regimul trecut) şi o datorie suverană de peste 220 miliarde de lei.
Recuperarea acestor dezechilibre şi datorii – va necesita foarte mulţi ani – chiar decenii, creând vulnerabilităţi periculoase pentru stabilitatea economică a României.
 B. Între cauzele majore – se află aplicarea politicilor de jefuire și risipire a banilor publici, concretizate în cei 8 ani de regim băsist – în zeci și zeci de miliarde de euro pierdute de la bugetul de stat (prin evaziune fiscală şi contrabandă pierderi de 90-120 de miliarde de euro; zeci de miliarde de euro de fonduri europene gratuite – neabsorbite din neglijenţa guvernaţilor portocalii; zeci de miliarde de euro pierdute prin „cota unică” de impozitare; multe miliarde de euro risipite în anii crizei pe cheltuieli neproductive  şi neraţionale).
Noi, cei din societatea civilă, am transmis autorităţilor mai multe studii şi analize asupra acestor dezechilibre macroeconomice şi pierderi, care reprezintă o moştenire catastrofală a regimului Băsescu.
*
*                *
Ultimul dosar aflat în dezbatere publică. Relațiile familiei Băsescu (Mircea Băsescu) cu un clan interlop, care i-ar fi dat spagă (600.000 euro) pentru intervenția în justiție în favoarea interlopului Bercea Mondial (Anghel Sandu).
*
*                  *
Lista dosarelor cu caracter penal în care domnul Traian Băsescu este învinuit va fi transmisă șefilor de stat și de guvern din țările aliate, pentru o corectă informare din vreme asupra celor ce se întâmplă în România cu dosarele ”blocate” de Parchete și de Justiție.
*
*                  *
Aceste dosare „blocate” – constituie dovada categorică a subordonării politice a unor Parchete şi a unor instanţe judecătoreşti – timp de peste opt ani de către domnul Băsescu, pe baza „SUPERIMUNITĂŢII” INVENTATE DE PROCURORUL Daniel Morar, de PROCUROAREA Laura Codruţ Kovesi şi de unii judecători.
 Noi, cei din societatea civilă, considerăm că nu se mai poate tolera această gravă situaţie şi că Parlamentul nou ales – trebuie să determine „SCHIMBAREA” de fond, să nu mai tolereze asemenea grave încălcări şi abuzuri.
*
*                         *
Domnul procuror Daniel Morar, doamna procuror Laura Codruţ Kovesi şi unii judecători – prin „blocarea” dosarelor cu caracter penal în decurs de peste 8 ani – i-au permis domnului Băsescu să se situeze deasupra Constituţiei şi legilor ţării şi să săvârşească numeroase încălcări, abateri, abuzuri şi ilegalităţi, care au rămas NESANCŢIONATE şi au provocat mari prejudicii societăţii noastre democratice.

19 iunie 2014

Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”
Florea Dumitrescu
Gheorghe Stroe
Cristian Apostol

 

Autor AmosNews 26 Iunie 2014, 07:12 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii