Conferinta de presa privind depunerea unei initiative legislative în Parlamentul României pentru cetătenii Republicii Moldova

De Alexandrina Iordache 19 Noiembrie 2013, 14:58 Romania
Miercuri, 20 noiembrie 2013, ora 12:00, la Palatul Parlamentului (sala Spiru Haret, nivelul P) din Bucuresti are loc conferinta de presa referitoare la depunerea in Parlamentul  României a Legii cadru privind reglementarea statutului cetătenilor Republicii Moldova pe teritoriul României.

Conferinta este organizata de Comisia Camerei Deputatilor pentru comunitătile de români din afara granitelor tării si Platforma Civică Acţiunea 2012. La ea vor participa deputati si senatori din mai multe partide parlamentare, semnatari ai proiectului de lege.

Bogdan Diaconu, vicepresedintele Comisiei Camerei Deputatilor pentru comunitătile de români din afara granitelor tării, consideră că această initiativă, sustinută de parlamentari din toate partidele românesti aflate în Parlament, reprezintă un punct de cotitură în procesul de apropiere dintre România si Republica Moldova si un pas esential înainte spre reunificarea celor două state românesti.

În urma campaniei de strângere de semnături pentru sustinerea unui proiect legislativ care vizează apropierea dintre România si Republica Moldova, desfăsurată în perioada aprilie-august 2013, sub genericul "Aducem Basarabia acasă”, peste 1000 de voluntari ai Platformei Civice Actiunea 2012 au colectat 117.481 de semnături din toate judetele tării.

Tabelele de semnături vor fi prezentate în cadrul conferintei de presă, anunta organizatorii printr-un comunicat de presa.

 

Autor Alexandrina Iordache 19 Noiembrie 2013, 14:58 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

libris.ro

 

 

Publicitate