Ambasada Germaniei organizează un concURS: „Euforia regăsirii” – straie noi pentru ursul berlinez

De AmosNews 05 Decembrie 2019, 18:49 Romania

Cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la Căderea Zidului Berlinului, Ambasada Germaniei invită toţi elevii şi studenţii cu simţ şi talent artistic din ţară la un concURS pentru conceperea si pictarea de straie noi pentru ursul acrobat „Marele Nolle”. Premiul este în valoare de 500 euro.

Tema concURSului este „Euforia regăsirii”, euforia regăsirii dintre est- şi vest-germani şi dintre Estul şi Vestul Europei în 1989, odată cu căderea Cortinei de Fier.

Apoi ursul în straie noi – acrobatul Marele Nolle –  își va găsi locul la intrarea în Ambasada Germaniei.

Buddy Bears, au fost lansaţi în 2001, ca ambasadori ai toleranţei, păcii şi înţelegerii între popoare.

În 1989, căderea Zidului Berlinului a dat lumea peste cap și a declanșat o transformare care a cuprins întreg continentul. A fost un moment de ruptură, marcat de perspectiva unui nou început și de euforia regăsirii.

La 30 de ani distanță, Ambasada Germaniei la București își propune să readucă în prim-plan entuziasmul și forța acelor vremuri prin intermediul unui simbol al orașului Berlin – ursul.

La fel ca Germania și România în urmă cu 30 de ani, Marele Nolle s-a dat peste cap și, însuflețit de același elan care a caracterizat vremurile de atunci, vă lansează provocarea de a-l picta și de a reda euforia regăsirii, a unui nou început. Ne dorim ca Marele Nolle să transmită entuziasm și optimism și să ne aducă aminte de energia ascunsă în noi ca cetățeni.

În anexă şi în ultimul link de mai jos găsiţi toate informaţiile legate de înscrierea la concURSul Ambasadei, iar pe pagina de Facebook a Ambasadei puteţi viziona filmul cu povestea Acrobatului Marele Nolle. Utilizarea liberă!

 

Autor AmosNews 05 Decembrie 2019, 18:49 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii