Nou record mondial. O combină din România a recoltat cea mai mare cantitate de grâu în opt ore

De Frimu Ghinea 19 Iulie 2022, 18:30 Romania

nou record cu o combina in Romania

GUINNESS WORLD RECORDS a acreditat recent o nouă performanță pentru agricultura din România și anume recoltarea cu o combină New Holland a unei cantități foarte mari de grâu în doar opt ore: 403,64 de tone, cam cât pot transporta 16 TIR-uri, în conformitate cu legislația rutieră.
Recordul mondial a fost realizat de firma AgroConcept, în Șindrilița, Găneasa, județul Ilfov, la ferma Geo & Costi Agrostar, pe 4 iulie 2022, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation (Twin Rotor™) cu Heder MacDon Draper FD140 de 12,2 metri, manevrată de o echipă de 4 oameni, fiecare în ture de câte 2 ore. Utilajele de suport au fost două tractoare New Holland, un T8.410 și un T7.315 HD, două remorci de transfer de 30 m³ și trei camioane de capacitate mare pentru transportul cerealelor.

Cele 403,64 de tone de grâu din soiul Glosa au fost recoltate de pe o suprafață de 65,68 de hectare, cu o medie de recoltare de 50,45 de tone pe oră, 6,15 tone/hectar, și un consum mediu de combustibil de 1,91 litri per tonă recoltată.

Un reprezentant GUINNESS WORLD RECORDS a certificat acest record mondial, despre care Florin Marin, Directorul Tehnic al AgroConcept (importatorul New Holland în România) spune că „dorința noastră a fost să dovedim performanțele unei combine ideale pentru fermele din România, ca și capacitate și caracteristici tehnice. Am vrut să facem asta în condiții locale, familiare fermierilor români, pe un sol românesc și cu o echipă AgroConcept”.

 

Autor Frimu Ghinea 19 Iulie 2022, 18:30 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii