CE salută măsurile rapide luate de guvernul român

De AGERPRES 17 Iulie 2012, 14:12 Romania
Pia Ahrenkilde-Hansen a precizat, pentru Agerpres, că în scrisoarea primită luni seara de preşedintele CE Jose Manuel Barroso, angajamentele premierului român se referă la toate cele 11 chestiuni formulate în întâlnirea Barroso-Ponta din 12 iulie, de la Bruxelles.

În conferinţa de presă cotidiană a executivului comunitar, Frederic Vincent, purtător de cuvânt al CE, a declarat că recentele evoluţii din România vor fi reflectate în raportul din cadrul Mecanismului de cooperare şi verificare (MCV), pe care executivul UE îl va adopta miercuri.

În cadrul MCV, introdus la aderarea României şi a Bulgariei la UE în ianuarie 2007, Comisia Europeană adoptă în fiecare an câte două rapoarte privind progresele în reforma justiţiei şi combaterea corupţiei în cele două ţări.

Raportul CE din luna februarie are un caracter pur tehnic, iar cel din iulie conţine şi aprecieri politice. Raportul CE de miercuri va fi unul cuprinzător, care va include o analiză detaliată a rezultatelor obţinute de România şi Bulgaria în reforma justiţiei şi combaterea corupţiei în cei cinci ani trecuţi de la intrarea celor două ţări în Uniunea Europeană.

 

Autor AGERPRES 17 Iulie 2012, 14:12 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate