Carnaval medieval la Castelul Hunedoara, 29-31 august 2014

De A.Frangu 28 August 2014, 21:50 Romania
Castelul medieval de la Hunedoara, cunoscut și sub numele de Castelul Corvinilor sau al Huniazilor, este unul din cele mai frumoase castele. Impunatorul Castel a fost ridicat de Ioan de Hunedoara în secolul al XV-lea. Castelul a fost restaurat și transformat în muzeu.

Anul acesta,  în perioada 29-31 august 2014, Castelul Corvinilor din Hunedoara este gazda pentru trei zile a Carnavalului medieval. Vor fi aduse în fata participantilor atât dansuri si jocuri medievale, traditii, legende, arta si gastronomie din secolul al XV-lea dar si o parada a costumelor.

Organizatorii evenimentului sunt A.N.P.C.P.P.S. Romania - InfoCons în parteneriat cu Asociatia pentru Promovarea Istoriei României si Primaria Municipiului Hunedoara.

In curtea castelului vor fi organizate, pe parcursul evenimentului, ateliere mestesugaresti de olarit, pielarie, tesatura, concerte de muzica medievala, teatru si teatru de papusi, dansuri si jocuri medievale.

Sâmbata, 30 august, la ora 21,00, în spatele Castelului va fi prezentat spectacolul de teatru ”Credinta si Sânge”'. Spectacolul poate fi urmarit si pe un ecran led, amplast pe platoul din fata. Intrarea este libera.

Duminica, 31 august 2014, gastronomia  este vedeta zilei. Maestrul bucatar Horia Vîrlan si actrita Eugenia Serban ofera participantilor un demo culinar. Nici copiii n-au fost uitati. Ei vor primi daruri din partea organizatorilor.

 

Autor A.Frangu 28 August 2014, 21:50 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate