Campania Pe tricolor e scris unire

De Alexandrina Iordache 01 Noiembrie 2012, 13:09 Romania
Antena 3 a dat startul campaniei "Pe tricolor e scris unire". Prin aceasta campanie se doreste unirea romanilor sub un simbol: drapelul tricolor. In perioada aceasta de lupta politica si dezbinare a oamenilor mi se pare foarte buna aceasta initiativa.

Campania, care se desfasoara timp de 30 de zile, se adreseaza tuturor romanilor, din tara si strainatate, si invita la unire prin arborarea tricolorului. Arborati steagul tricolor peste tot: in curti, pe case, la ferestre, pe masini, in varf de munte si nu numai. Tricolorul trebuie purtat in suflet dar si in tot ce ne inconjoara. Indemnul Antenei 3 este la unire într-un singur suflet, sub drapelul naţional.

Ma bucur de aceasta initiativa. In urma cu putin timp am fost in Turcia. Ce m-a surprins placut la ei era faptul ca peste tot, pe balcoanele caselor, pe strazi, institutii publice, pe barci si vaporase, in bazaruri, in varf de munte si la malul marii, era arborat steagul. Turcii au un respect deosebit nu numai pentru steagul tarii dar si pentru institutiile statului.

Am vizitat Slovenia, o tara mica din Europa, fosta componenta a Iugoslaviei. Si aici steagul flutura peste tot. L-am vazut in parcuri, pe cladiri, la statiile de benzina si chiar in curtile oamenilor. Slovenii sunt uniti si vorbesc cu mandire despre tara lor.

Sper ca aceasta campanie sa sensibilizeze romanii si drapelul tricolor sa fluture tot mai mult daca nu in curtile oamenilor macar in fata institutiilor publice. E trista situatia cu care s-a confruntat anul trecut Braila cand de Ziua Nationala erau asa de putine steaguri arborate incat chiar si pentru Pristanda ar fi fost foarte greu sa le numere.


 

Autor Alexandrina Iordache 01 Noiembrie 2012, 13:09 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii