Boicot împotriva comaniei OMV Petrom

De AmosNews 21 Iunie 2011, 22:48 Romania
Asociaţia România - Dacia Casa Noastră anunţă declanşarea de astăzi, 20 Iunie 2011, a unui boicot oficial împotriva companiei OMV Petrom (SNP).

"Considerăm că un astfel de demers este necesar pentru că timpul campaniilor făcute doar pe net, care se sting repede a trecut, cum a fost chiar cea îndreptată împotriva Petrom/OMV în primăvara acestui an. Este momentul să avem parte de un demers organizat, de durată, care să arate că societatea civilă din România există, că clientul contează, că preţurile nu pot fi umflate oricât doar de dragul unui profit mare", susţin reprezentanţii asociaţiei.

“Dacă la începutul anului ni se părea incredibil ca un litru de carburant să sară de 5 lei, acum acest lucru a intrat în cotidian. E ceva normal, deci e lăsat deoparte, pentru că, oricum, avem alte subiecte care să ne intereseze, cum ar fi regionalizarea, anunţatele proteste de stradă ale maghiarilor, o nouă Constituţie sau vreo epidemie a legumelor. Ne vom mai supăra puţin când va sări litrul de 6 lei şi cam atât, pentru că după aceea vor veni alte subiecte care să ne capteze atenţia de la faptul că suntem ruinaţi financiar de nişte companii din ce în ce mai bogate. De aceea am decis că cineva trebuie să pună piciorul un prag, pentru că nu se mai poate să îndurăm în tăcere sărăcirea poporului român pentru îmbogăţirea câtorva companii străine sau cu capital străin. De astăzi noi iniţiem un demers oficial împotriva benzinarilor, pentru a îi determina să coboare preţurile spre 4 lei per litru, alegând ca ţintă unul dintre ei, Petrom/OMV, ca modalitate cu şanse de reuşită a acţiunii. De asemenea, acest demers le permite românilor să îşi demonstreze că fiecare dintre ei contează, că au puterea de a îşi apăra drepturile la ei în ţară”, a declarat preşedintele Asociaţiei România - Dacia Casa Noastră, Octavian Manu.

Ţinta noastră este Petrom/OMV din aceleaşi raţiuni pentru care a fost şi ţinta mişcărilor neoficiale de pe net. Compania integrată de ţiţei şi gaze Petrom/OMV, singurul producator local de petrol si gaze, controlat de grupul petrolier austriac OMV, este un lider de piaţă care prosperă în timp ce populaţia României este din ce în ce mai săracă. Dacă în 2010 profitul companiei a înregistrat o creştere de 163%, iar anul acesta Petrom/OMV vrea să ajungă la un profit de 2,3 miliarde de lei (circa 551 milioane de euro), cu aproape 6% mai mare faţă de rezultatul de 2,19 miliarde de lei (521 miliarde de euro) înregistrat în 2010, anul trecut în ţara noastră populaţiei nu i-a mers prea bine. Datele Eurostat arătau că, în septembrie 2010, 23% din populaţia ţării era sub limita sărăciei. De asemenea, Petrom/OMV, pentru a îşi creşte profitul, pune presiune pe statul roman să scumpească gazele, o variantă agreată de companie fiind şi exportul gazelor mai ieftine ale ţării pentru realizarea pe această cale a unui profit mai mare, în ambele cazuri urmând noi valuri de scumpiri. Cum benzinarii nu pot fi determinaţi toţi să scadă preţurile, pentru a ajunge la un nivel decent, cum ar fi cel de 4 lei per litru, rămâne să punem  presiune pe unul singur, care iese în evidenţă, pentru a îi determina să ia în considerare şi consumatorii. Dacă preţurile nu vor scădea, noi vom avea, oricum, satisfacţia faptului că le creăm o pagubă lunară celor de la Petrom/OMV. Dacă reprezentanţii statului român, stat la care se duce cea mai mare parte din preţul unui litru de carburant, sunt sancţionaţi la alegeri, este momentul ca şi benzinarii să fie sancţionaţi. Suma care se duce la concurenţa companiei Petrom/OMV va fi aproximată de noi pe baza unei numărători a ip-urilor celor care se alătură campaniei pe site-ul nostru - rdcn.eu, completată de sondaje de opinie periodice. În plus, dimensiunile campaniei se vor vedea şi din numărul celor care participă la concursul celor mai reuşite poze cu mesaje de boicot la adresa companiei OMV Petrom, o primă acţiune a noastră de sprijin a campaniei. Detalii despre acest concurs se găsesc tot pe site-ul nostru - rdcn.eu. Precizăm că datele de mai sus vor fi făcute publice periodic.

Asociaţia România - Dacia Casa Noastră, înfiinţată la Constanţa, în luna mai a acestui an, cu membri în mai multe oraşe din ţară, cum ar fi Bucureşti, Craiova, Galaţi, Sibiu sau Timişoara, militează pentru redescoperirea şi protejarea valorilor autentice româneşti, pentru informarea corectă a membrilor societăţii şi pentru stimularea unei reacţii civice adecvate mediului social actual.

 

Autor AmosNews 21 Iunie 2011, 22:48 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate