Bogdan Hossu: se discută un nou sistem de salarizare şi se pare ca va fi făcut pe genunchi

De AGERPRES 07 Iulie 2013, 21:57 Romania
Salariile din sectorul bugetar ar trebui să se bazeze pe un principiu de fond, cel care se referă la muncă egală - salarii egale, consideră preşedintele CNS "Cartel Alpha", Bogdan Hossu.

"Problema de fond a unui sistem de salarizare, mai ales în sectorul bugetar, este ca trebuie să se bazeze pe un principiu de fond - la muncă egală, salarii egale. Adică, dacă am un funcţionar sau un contractual din comuna X, la acelaşi volum de muncă trebuie să aibă aceeaşi salarizare, şi la aceeaşi muncă prestată, cu un altul, din altă comună. În momentul în care se discută un nou sistem de salarizare, şi se pare ca va fi făcut pe genunchi, ca de obicei, în pripă, pentru că, în momentul în care se doreşte să fie aplicat de la 1 ianuarie 2014, este pe genunchi. V-aş reaminti că la vechiul sistem s-a lucrat peste un an de zile, cu experţii Băncii Mondiale şi experţi ai Fondului Monetar Internaţional, pentru a face criteriile de competenţă care ar trebui introduse", a apreciat Hossu, la postul RTV, rugat să comenteze informaţiile privind stabilirea salariilor în sectorul bugetar pe criterii de performanţă.

Hossu a reamintit că Legea salarizării făcută de Guvernul Boc s-a aplicat doar la tăieri.

Legea "nu s-a mai aplicat ulterior, când trebuiau să existe legi speciale în fiecare an, prin care ar fi trebuit să se aplice o creştere salarială a salariilor mici, astfel ca să se comprime nivelul de salarizare la raportul de 1 la 15".

 

Autor AGERPRES 07 Iulie 2013, 21:57 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

decathlon.ro

Publicitate