AOAR: Leul este supraevaluat

De AmosNews 01 Iunie 2011, 23:33 Romania
Un studiu al Economist Inteligence Unit (EIU) de la începutul anului arăta că leul este supraevaluat cu 13%. Aprecierea monedei naţionale a continuat, astfel că extrapolând, supraevaluarea este de 16%. Un curs normal ar trebuie să fie 4,7-4,8 lei/euro.

Îi întrebăm pe adepţii menţinerii cursului (...) de ce nu este aşa. Cifrele şi studiile arată că avem o supraevaluare a leului şi aşpteptăm contra-argumente de ce cursul nu este acolo, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele AOAR, Florin Pogonaru.

În opinia lui Pogonaru, Banca Naţională a României este "excesiv de prudentă" în privinţa capitalurilor speculative.

"Ai datoria să duci cursul la nivelul la care economia funcţionează, nu să fii excesiv de prudent. A fi prudent înseamnă să închizi totul. Nu credem că este acceptabilă întărirea monedei naţionale într-o ţară care se află într-o criză profundă, o ţară parte a unei pieţe unice, fără posibilităţi de a acţiona prin bariere de orice fel. Am mai trecut printr-o perioadă când cursul coborâse la 3,1 lei/euro şi apreciem că suntem încă departe de stingerea consecinţelor acelei perioade, este de ajuns să contemplăm beneficiile şi de cont curent din 2007 şi 2008 şi partea din criza anilor 2009-2010 care ne aparţine", a arătat reprezentantul AOAR, citat de presa.


 

Autor AmosNews 01 Iunie 2011, 23:33 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate