Al doilea transport al cailor salbatici la Letea, incheiat cu succes

De Redactia 10 Octombrie 2011, 19:34 Romania
Al doilea transport al cailor salbatici salvati de VIER PFOTEN din drumul spre abator s-a incheiat cu succes sambata, 8 octombrie, cand ultimii 19 cai ramasi la Urleasca, judetul Braila, au ajuns la Letea.

Calatoria intre Urleasca si localitatea Cardon, din judetul Tulcea, a durat circa 8 ore, iar transferul s-a desfasurat in cele mai bune conditii.  Animalele au fost descarcate din camion in cursul serii, alaturandu-se celor 22 de cai transferati la sfarsitul lunii august in tarcul amenajat la Cardon.

Spre deosebire de primul transport, intampinat cu ostilitate de o parte din localnici, al doilea transfer a avut parte de o primire calduroasa.

Cailor li s-a alaturat recent si Stelica, manzul separat de mama si abandonat la Letea dupa transportul spre abator din luna mai. In total, in tarcul de la Cardon sunt adapostiti astazi 42 de cai salbatici, care si-au revenit spectaculos dupa evenimentele dramatice din luna mai.

“La sfarsitul lunii noiembrie se vor reface analizele medicale, iar, in functie de rezultate vom decide ce vom face mai departe. Daca analizele arata ca sunt sanatosi, caii vor iesi la pascut. Astfel se incheie cu bine un episod dramatic din viata animalelor si speram ca pe viitor sa nu mai fie nevoie ca Fundatia noastra sa intervina in astfel de situatii”, a declarat Kuki Barbuceanu, coordonator de programe al VIER PFOTEN.

Reamintim ca cei 41 de cai salbatici readusi la Letea fac parte din transportul ilegal oprit pe 21 mai de VIER PFOTEN din drumul spre un abator din Sfantu Gheorghe, judetul Covasna.

Din cei 54 de cai inghesuiti in camion, cinci animale, intre care si doi manji, au murit din cauza leziunilor severe si traumelor suferite in timpul transportului.

Caii salvati au fost adapostiti la o ferma din Urleasca, judetul Braila, fiind preluati in custodie de Fundatia VIER PFOTEN, care a suportat toate cheltuielile adapostirii, hranirii si intretinerii lor.

 

Autor Redactia 10 Octombrie 2011, 19:34 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

decathlon.ro

Publicitate