Academicianului Eugen Simion i s-a conferit Medalia de Aur a Filologiei

De AmosNews 18 Decembrie 2018, 19:23 Romania

Eugen SimionDe aproape un secol, Societatea Internațională de Filologie (ISP) acordA Medalia de Aur pentru Filologie Alfred Nobel unui lingvist sau unui critic literar recunoscut pentru înalta calitate a muncii sale.

În 2018, Medalia de Aur a Filologiei îi este conferită Academicianului Eugen Simion, prin votul celor două sute de universități din toată lumea, membre ISP. Este pentru prima dată când medalia îi revine unui specialist român.
 
Conform tradiției, decernarea premiului va avea loc atât în țara natală a laureatului, cât și la Parlamentul European de la Strasbourg, la începutul lui 2019.

Societatea Internațională de Filologie este o organizație științifică non-guvernamentală și non-profit cu scopul promovării cooperării internaționale în filologie. Ideea premiului Medalia de Aur pentru Filologie „Alfred Nobel” s-a născut după ce, în 1927, Henri Bergson a primit Premiul Nobelul pentru Literatură, acordat în mod obișnuit poeților sau romancierilor. S-a hotărât astfel crearea unui premiu dedicat special criticilor literari și lingviștilor.

Acordat inițial la fiecare cinci ani și, apoi, din 2017, anual, Premiul Nobel al Filologiei îi numără printre prestigioșii săi laureați pe Noam Chomsky (2017), Umberto Eco (2001), Roman Jakobson (1981) și Louis Hjelmselm (1956).

 

Autor AmosNews 18 Decembrie 2018, 19:23 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii