A intrat in vigoare atentionarea hidrologica pentru apele Dunarii

De AGERPRES 16 Iunie 2013, 14:01 Romania
INHGA a emis pentru perioada 16 iunie 2013, ora 6,00 - 23 iunie a.c., ora 18,00 Cod galben pe Dunăre, pe sectorul Gruia - Zimnicea, avertizând că se vor produce creşteri de niveluri şi debite cu depăşirea Cotelor de atenţie pe Dunăre, sectorul în aval de Porţile de Fier.

Având în vedere situaţia hidrologică actuală şi prognoza evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din Bazinul Dunării, în amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), se prognozează producerea de creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de atenţie pe sectorul românesc al Dunării în aval de Porţile de Fier, precizează INHGA.

De asemenea, a fost instituit Cod galben (Faza I-a de apărare) pe Dunăre, începând cu data de 16 iunie, ora 06.00 pe sectorul Gruia-Zimnicea (judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman) şi se va menţine depăşită Cota de atenţie la Isaccea, în judeţul Tulcea, pe toată durata atenţionării.

Momentul de înregistrare a depăşirii Cotelor de atenţie la staţiile de pe acest sector va fi influenţat şi de modul de exploatare al sistemului hidroenergetic Porţile de Fier.

INHGA precizează că Dunărea este îndiguită pe sectorul aval.

 

Autor AGERPRES 16 Iunie 2013, 14:01 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate