Joe Biden vicepresedintele SUA : Pe pământul românesc spun că vom onora articolul 5 din tratatul NATO, este o obligaţie sacră

De Frimu Ghinea 21 Mai 2014, 11:50 Romania
Mulţumesc pentru angajamentul pentru parteneriatul transatlantic. De fiecare dată sunt uimit de progresul pe care l-aţi realizat. Într-o singură generaţie, ţara s-a ridicat de la tiranie ca să se alăture puterilor libere şi celei mai puternice alianţe, NATO.

Vom deschide situl de amplasare a sistemului antirachetă de la Deveselu. Încurajăm România să continue eforturile de ridicare a bugetului apărării la 2% din PIB.

Preşedintele SUA apreciază alianţa cu România. Unul dintre motivele principale ale venirii mele a fost ca de pe pământul românesc să spun că vom onora articolul 5 din tratatul NATO, este o obligaţie sacră. Niciun aliat NATO nu este singur, noi ne protejăm unii pe alţii.

Agresiunea din Crimeea ne aminteşte de ce avem nevoie de NATO şi de ce România face parte din NATO.

Alegerile din Ucraina sunt o posibilitate ca ei să decidă viitorul lor. Toate ţările trebuie să folosească influenţa lor ca să creeze un mediu pozitiv astfel încât ucrainenii să poată vota liber. Dacă Rusia subminează alegerile din Ucraina trebuie să aplicăm sancţiuni mai puternice Rusiei.

a declarat la Bucuresti, vicepresedintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden.

 

Autor Frimu Ghinea 21 Mai 2014, 11:50 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate