Identități literare naționale. Perspective teatrale internaționale

De Comunicat 26 Ianuarie 2021, 17:41 Romania

identitati teatrul replika

Asociația Culturală REPLIKA și CITIZEN.KANE.KOLLECTIV vă invită în perioada 28 ianuarie–31 ianuarie să urmăriți pe canalul Vimeo al CENTRULUI DE TEATRU EDUCAȚIONAL REPLIKA 6 spectacole-lectură în română și germană, pe texte de Nora Iuga, Lavinia Braniște și Mihaela Michailov.

Proiectul Identități literare naționale. Perspective teatrale internaționale este un proiect de cercetare literară și creație teatrală, care își propune să promoveze literatura română contemporană: proză, poezie, dramaturgie, pe plan național și internațional. În cadrul proiectului vor fi realizate șase spectacole-lectură (3 în limba română și 3 în limba germană), având la bază texte contemporane românești: Capricii periculoase de Nora Iuga, Sonia ridică mâna de Lavinia Braniște și Copii răi de Mihaela Michailov.

Prin prezentul proiect, Asociația Culturală Replika aduce în prim-plan texte literare traduse în germană, scrise de autoare premiate în România și în străinătate, texte care au apărut, sunt în curs de aparție la edituri importante din Germania sau au fost puse în scenă la teatre prestigioase din lume.

Textele vor fi adaptate, dramatizate, montate și filmate de către artiste și artiști care activează în cadrul Centrului de Teatru Educațional Replika și în cadrul companiei Citizen.KANE.Kollectiv din Stuttgart.

 

 

Autor Comunicat 26 Ianuarie 2021, 17:41 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii