Danube Delta Rally® 2014 - un succes, conform Raportului de Evaluare al FIA

De Redactia 01 August 2014, 02:42 Romania
Sub patronajul Consiliului Județean Tulcea, a avut loc conferința de presă prilejuită de rezultatele Raportului de Evaluare al Federației Internaționale de Automobilism, pentru evenimentul Danube Delta Rally® – 2014. La conferința de presă au participat Horia Teodorescu – Președintele Consiliului Județean Tulcea, Constantin Hogea – Primar al Municipiului Tulcea, Lucian Simion – Prefect al Județului Tulcea, Mihai Tănase – Organizator al Danube Delta Rally®, precum și reprezentanți ai autorităților locale implicate în organizarea și desfașurarea evenimentului.

Început în 2013 ca un vis, Raliul Deltei (redenumit din 2014 Danube Delta Rally®), a devenit în foarte scurt timp, o realitate. După doar doi ani de la revenirea sa pe harta automobilismului românesc, ca urmare a eforturilor financiare și logistice ale tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment de marcă,  Danube Delta Rally® a primit recunoașterea și acceptul oficialilor Federației Internaționale de Automobilism pentru a deveni etapă în cadrul FIA European Rally Trophy 2015.

Desfășurat la Tulcea în perioada 29-31 Mai 2014, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, contând ca etapa a III-a în cadrul Campionatului Național de Raliuri, Danube Delta Rally® s-a aflat sub atenta supraveghere a oficialilor FIA, sosiți la Tulcea pentru evaluarea evenimentului, în vederea includerii competiției în cadrul Cupei Europene (FIA European Rally Trophy).

Deși vremea i-a pus la grea încercare atât pe sportivi cât și pe organizatori, existând momente în care anumite probe s-au aflat sub amenințarea anulării din cauza condițiilor meteo extreme, colaborarea cu autoritățile s-a dovedit și de această dată un real succes, reușind într-un timp record solutionarea tuturor problemelor logistice.

Aflat la cea de-a XV-a ediție în 2014, Danube Delta Rally® a fost atent monitorizat, pe toată durata desfășurării evenimentului, de către un oficial al Federației Internaționale de Automobilism, în persoana D-lui Jordi Parro (Spania), punctajul primit de către organizatori fiind unul peste media raliurilor europene de marcă:
Implicarea autorităților locale – punctaj maxim
Amplasamentul Parcului de Service și al Comandamentului pe Faleza din Tulcea  - punctaj maxim
Calitatea probelor speciale și a întregului traseu – punctaj maxim
Calitatea documentelor specifice ( roadbook, carnete de bord, hărți,  plan de securitate, etc.) – punctaj maxim
Start festiv / prezentarea echipajelor – punctaj maxim
Prezența la start a unui număr semnificativ de echipaje străine în contextul unei etape de Campionat Național – punctaj maxim
Deasemenea au fost specificate în raport și aspectele care trebuie îmbunătățite pentru edițiile viitoare – punctaj mediu:
Corelarea regulamentului Federației Române de Automobilism Sportiv cu regulamentele FIA
Pregătirea și instruirea arbitrilor conform standardelor internaționale ale FIA
Pregătirea și instruirea membrilor Dispozitivului de Securitate conform standardelor FIA

Ținând cont de tradiția desfășurării evenimentului în ultima săptămână a lunii Mai, dar și de calendarul FIA pentru European Rally Trophy, organizatorii au înaintat Federației Internaționale de Automobilism propunerea pentru perioada 28-30 Mai, în vederea desfășurării  etapei din 2015 de la Tulcea.
Data certă a desfășurării raliului de la Tulcea va fi anunțată după definitivarea calendarelor competiționale ale FIA si FRAS.

Punctajul obținut în urma raportului de evaluare al Federației Internaționale de Automobilism ne onorează și responsabilizează deopotrivă, iar faptul că în 2015 vom avea la Tulcea etapă de Cupă Europeană este rezultatul unei colaborări exemplare a Consiliului Județean cu organizatorii, pentru reușita acestui eveniment. Am sprijinit şi vom sprijini în continuare acest eveniment de marcă pentru judeţul Tulcea, unul dintre cele mai mari evenimente automobilistice ale României. Avem convingerea că, deşi punctajul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv a fost mai slab decât cel din 2013, din motive pe care încă nu le cunoaştem, Danube Delta Rally® este şi rămâne cel mai frumos şi bine organizat raliu din România, un motiv de mândrie pentru tulceni si nu numai. Țin să felicit și să multumesc tuturor autorităților implicate în organizarea și desfasurarea evenimentului, pentru profesionalismul de care au dat dovada.” a declarat Horia Teodorescu, Președintele Consiliului Județean Tulcea.

“Danube Delta Rally® este un eveniment emblematic pentru Județul și Municipiul Tulcea și aș îndrăzni să spun chiar pentru automobilismul românesc, iar acest lucru s-a văzut încă din 2013, la revenirea raliului în  calendarul competitional, dupa 20 de ani de absență. Anul acesta vremea ne-a pus la grea încercare, dar eu consider că totul a fost un mare test pe care, din fericire, l-am trecut. Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care au crezut și cred în noi și care ne-au sprijinit neconditionat. Nu poti face un asemenea eveniment fără să ai sprijinul total al autoritatilor locale: Consiliul Județean, Primăria, Prefectura, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Serviciul de Ambulanță, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Direcția Silvică, Direcția Județeană de Sport și Tineret dar și al partenerilor privati. Faptul că FIA ne-a primit în randul raliurilor europene este pentru noi un vis devenit realitate, iar misiunea noastră de a promova Judetul Tulcea și în special Delta Dunarii este abia la inceput de drum.” a declarat Mihai Tănase, organizatorul Danube Delta Rally®.

În cadrul conferinței de presă organizatorii au înmânat premii de excelență pentru reprezentanții autorităților locale implicate în organizarea și desfașurarea etapei tulcene.

Danube Delta Rally® a fost reluat în 2013, după o pauză de 20 de ani şi s-a aflat încă de la început pe prima poziţie în etapele Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Raliul este organizat de Clubul Nautic Motorsport sub egida Federației Romane de Automobilism Sportiv și a Federației Internaționale de Automobilism, cu susţinerea Consiliului Judeţean, Primăriei și Prefecturii Tulcea, dar şi cu  sprijinul partenerilor tradiţionali: Nautic Experts, DDS Group, Maritimo Shopping Centre – Constanta, Vard Ficantieri - Tulcea, Pensiunea Doi Capitani – Delta Dunarii, Vinuri de Macin, CrisTim,  Scame Electrical Solutions, JT Grup, ZIP Escort, Evo GPS.

 

Autor Redactia 01 August 2014, 02:42 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii