BNR lanseaza o emisiune numismatică dedicată aniversării a 150 de ani de la naşterea Elenei Văcărescu

De A.Frangu 04 August 2014, 12:33 Romania
Incepând din 4 august 2014, Banca Nationala a României pune în circulaţie, în scop numismatic, o moneda de argint dedicata Elenei Vacarescu. Elena Vacarescu (1864-1947), scriitoare,  cu o bogata activitate politica si literara, a fost prima femeie membra de onoare a Academiei Române si laureata cu premiul Academiei Franceze. Moneda este dedicata aniversarii a 150 de ani de la nasterea acesteia dupa cum informeaza BNR într-un comunicat de presa pe care îl redam integral:

”În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, BNR va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 4 august 2014, o monedă din argint dedicată aniversării a 150 de ani de la naşterea Elenei Văcărescu.

Caracteristicile monedei sunt următoarele:
    Valoare nominală: 10 lei
    Metal: argint
    Titlu: 999‰
    Formă: rotundă
    Diametru: 37 mm
    Greutate: 31,103 g
    Calitate: proof
    Cant: zimţat

Aversul monedei redă conacul de la Văcăreşti, în care a copilărit Elena Văcărescu, anul de emisiune „2014”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”.

Reversul monedei prezintă portretul, numele, semnătura Elenei Văcărescu şi anul naşterii.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.
Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 310,00 lei/buc.

Monedele din argint dedicate aniversării a 150 de ani de la naşterea Elenei Văcărescu au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României”.

 

Autor A.Frangu 04 August 2014, 12:33 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate