Tartă cu dovlecei și brânză

De Alexandrina Iordache 08 Septembrie 2020, 16:10 Retete

tartaRețeta de mai jos este foarte bună și ușor de pregătit. Cantitățile sunt pentru o tavă de 30x20 cm.

Ingrediente:


500 g dovlecei rași
un morcov ras
150 g făină
250 g brânză (telemea sau amestec de brânză sărată și dulce)
3 ouă
2 linguri smântână
o ceapă tăiată mărunt
60 ml ulei
o linguriță praf copt

 

 

Cum procedăm:
Dovleceii se rad pe răzătoarea cu găuri mari și se storc bine de zeamă. Se rade și morcovul. Ceapa se taie foarte mărunt. Brânza se dă pe răzătoare sau se frământă. Dovleceii, morcovul, ceapa și brânza se amestecă bine. Peste ele punem ouăle bătute, smântâna, uleiul, făina și praful de copt nestins și amestecăm foarte bine.
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de 30x20 cm, punem compoziția și o băgăm la cuptor.
Cuptorul să fie preîncălzit.
Timp de coacere 30-40 minute.
Poftă bună.

P.S. Dacă nu doriți să folosiți smântână o puteți înlocui cu 2 ouă.
Pentru o tavă mai mare dublați compoziția.

 

Autor Alexandrina Iordache 08 Septembrie 2020, 16:10 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii