Supa de ceai - reteta veche din Banat

De Alexandrina Iordache 10 Mai 2014, 11:00 Retete

Reteta veche din Banat “Supa de ceai” face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” si a fost obtinuta de la Rene Demeter din Caransebes, Judetul Caras-Severin (Banat). Reteta a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Prima mentionare a acestei retete vechi banatene cu numele ”Suppa de the” a fost realizata in ”Retetarul Culinar al lui Petru Lupulov din 1857”.

Ingrediente:

1/2 l lapte sau smantana
Un cub de zahar si
Putina vanilie (esenta sau zahar vanilat)
6-7 linguri mici cu frunze de ceai
3-4 oua
Faina Gold Maya pentru servire

Mod de preparare:
Intr-o jumatate de liru de lapte ori de smantana se pun 6 - 7 linguri mici cu frunze de ceai, un cub de zahar si niste vanilie si se lasa la fiert.  Apoi se amesteca bine cu putin lapte cald trei-patru galbenuse de oua, se toarna in lapte/ smantana si se strecoara totul printr-o sita deasa pentru a retine frunzele de ceai.

Secretele bucatarului:
Daca se foloseste smantana la prepararea supei, se pune totul la fiert cu grija ca sa nu se topeasca smantana.
Pentru a putea strecura supa mai usor, se folosesc fruze de ceai intregi sau taiate in bucati mai mari in loc de ceai la pliculete

Mod de servire:
Serveste supa cu bucati de paine prajita, preparate din faina Gold Maya

 

Autor Alexandrina Iordache 10 Mai 2014, 11:00 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii