Rosii umplute cu carne de pasare - reteta munteneasca
Reteta “Rosii umplute cu carne de pasare” este folosita în Muntenia si face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera tradiţiile culinare romaneşti!”
Ingrediente:
500 g. carne de pasare,
200 g. ceapa,
100 g. untura Ferma noastra
2 oua,
sare,
piper,
12 rosii de marimi apropiate,
600 g. sos de rosii Ferma noastra
100 g. smantana
o felie de paine din faina alba Gold Maya BL00.
Mod de preparare
Rosiile se decupeaza si li se scoate miezul, apoi se aseaza taietura în jos ca sa se scurga.
Se prepara umplutura astfel:
Carnea de pasare taiata în bucati mici se caleste putin în untura Ferma noastra împreuna cu ceapa taiata marunt. Dupa ce se raceste, se trece prin masina de tocat Heinner. Se adauga sare, piper macinat, oua, o felie de paine din faina Gold Maya, înmuiata in lapte si se amesteca totul bine.
Se umple fiecare rosie cu compozitia preparata conform retetei de mai sus si se aseaza într-o tava unsa cu ulei.
Se introduc în cuptor, la foc potrivit si se tin pana se rumenesc pe deasupra.
Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.
Scrie un comentariu