Pui pe sticlă (suport special) la cuptor

De S.Oli 30 Mai 2020, 22:11 Retete

pui pe sticla pui pe sticla braila

Rețeta de mai jos se poate realiza atât pe sticlă cât și pe un suport ceramic special pentru pui. Eu am folosit suportul pe care l-am achiziționat de la un magazin cu produse de artizanat dar se găsește și în Selgros.

Ingrediente:
un pui întreg de mărime medie
cam o treime dintr-un pachet de unt

Avem nevoie și de marinadă pe care am pregătit-o din cimbru, piper, sare, usturoi granule, tarhon, boia dulce de ardei și ulei de măsline.

Cum procedăm:
Pârlim și spălăm puiul având grijă să-l curățăm foarte bine în interior și să înlăturăm de la extremități excesul de pieliță cu grăsime. Cu un prosop curat ștergem puiul atât la interior cât și la exterior. Îl ungem apoi foarte bine la interior și exterior cu marinada făcută înainte (fiecare poate s-o prepare cum dorește).
Punem puiul pe suport și umplem cu apă partea de jos a suportului. Introducem la cuptor neîncins pe o tavă, nu direct pe flacără.
Timpul de preparare este de circa 3 ore și jumătate. După prima oră, a doua și a treia ungem puiul cu unt; din când în când, cam la jumătate de oră după ce ungem cu unt, luăm cu lingura lichid din vas și-l turnăm pe pui. Trebuie să avem grijă ca atunci când apa scade s-o completăm.
La final vom avea un pui frumos rumenit și care ți se topește în gură.
Durează mult dar vă asigur că merită.
Poftă bună!

Dacă nu aveți recipientul special puteți face puiul pe o sticlă de jumătate de litru (care să încapă în cuptor) în care ați pus apă.
Puneți puiul pe sticlă și sticla într-o tavă cu pereții mai înalți în care ați pus apă cam de o palmă. Toate se pun reci în cuptorul neîncins pentru ca să se încălzească treptat și să nu se spargă sticla. Dacă apa din sticlă sau din tavă scade se va completa cu apă caldă.
Succes!

 

Autor S.Oli 30 Mai 2020, 22:11 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii