Pandispan cu stafide si cacao
Intrucat am primit o tigaie Dry Cooker nou nouta, de la mama mea, m-am gandit sa pregatesc un pandispan.
Ingrediente:
6 oua;
1 cana zahar;
1 cana faina;
putina coaja rasa de lamaie;
2 linguri ulei;
100 gr stafide;
2 linguri cacao;
1 varf de cutit de sare;
½ lingurita esenta de rom
Preparare:
1. Separam albusurile de galbenusuri (albusurile le punem intr-un vas mai mare si mai adanc);
2. Amestecam cu mixerul foarte bine albusurile cu varful de sare, adaugam zaharul in ploaie si apoi faina, tot in ploaie – tot amestecul trebuie mixat foarte bine pentru a asigura cresterea pandispanului;
3. Galbenusurile le amestecam cu ulei si le batem cu furculita;
4. Turnam galbenusurile peste amestecul de albusuri si mestecam incet, cu o lingura de lemn, de jos in sus, pentru a pastra o consistenta spumoasa;
5. Adaugam coaja de lamiae, cacao si stafidele in acelasi mod ca la punctual 4;
6. Ungem cu foarte putin ulei tava Dry Cooker si o tapetam cu faina;
7. Turnam compozitia in tava si o dam la cuptorul incins in prealabil;
8. O tinem la cuptor aproximativ 30 – 35 minute, la foc mic;
9. Verificam pandispanul cu o scobitoare, stingem cuptorul si scoatem pandispanul din cuptor;
10. Se serveste pudrat cu zahar vanilat.
Pofta Buna !
Ingrediente:
6 oua;
1 cana zahar;
1 cana faina;
putina coaja rasa de lamaie;
2 linguri ulei;
100 gr stafide;
2 linguri cacao;
1 varf de cutit de sare;
½ lingurita esenta de rom
Preparare:
1. Separam albusurile de galbenusuri (albusurile le punem intr-un vas mai mare si mai adanc);
2. Amestecam cu mixerul foarte bine albusurile cu varful de sare, adaugam zaharul in ploaie si apoi faina, tot in ploaie – tot amestecul trebuie mixat foarte bine pentru a asigura cresterea pandispanului;
3. Galbenusurile le amestecam cu ulei si le batem cu furculita;
4. Turnam galbenusurile peste amestecul de albusuri si mestecam incet, cu o lingura de lemn, de jos in sus, pentru a pastra o consistenta spumoasa;
5. Adaugam coaja de lamiae, cacao si stafidele in acelasi mod ca la punctual 4;
6. Ungem cu foarte putin ulei tava Dry Cooker si o tapetam cu faina;
7. Turnam compozitia in tava si o dam la cuptorul incins in prealabil;
8. O tinem la cuptor aproximativ 30 – 35 minute, la foc mic;
9. Verificam pandispanul cu o scobitoare, stingem cuptorul si scoatem pandispanul din cuptor;
10. Se serveste pudrat cu zahar vanilat.
Pofta Buna !
Scrie un comentariu
Comentarii
Vezi toate comentariile
Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.
Scrie un comentariu