Pandispan cu stafide si cacao

De S.Oli 02 Noiembrie 2012, 12:30 Retete
Intrucat am primit o tigaie Dry Cooker nou nouta, de la mama mea, m-am gandit sa pregatesc un pandispan.



















Ingrediente:

6 oua;
1 cana zahar;
1 cana faina;
putina coaja rasa de lamaie;
2 linguri ulei;
100 gr stafide;
2 linguri cacao;
1 varf de cutit de sare;
½ lingurita esenta de rom

Preparare:

1. Separam albusurile de galbenusuri (albusurile le punem intr-un vas mai mare si mai adanc);
2. Amestecam cu mixerul foarte bine albusurile cu varful de sare, adaugam zaharul in ploaie si apoi faina, tot in ploaie – tot amestecul trebuie mixat foarte bine pentru a asigura cresterea pandispanului;
3. Galbenusurile le amestecam cu ulei si le batem cu furculita;
4. Turnam galbenusurile peste amestecul de albusuri si mestecam incet, cu o lingura de lemn, de jos in sus, pentru a pastra o consistenta spumoasa;
5. Adaugam coaja de lamiae, cacao si stafidele in acelasi mod ca la punctual 4;
6. Ungem cu foarte putin ulei tava Dry Cooker si o tapetam cu faina;
7. Turnam compozitia in tava si o dam la cuptorul incins in prealabil;
8. O tinem la cuptor aproximativ 30 – 35 minute, la foc mic;
9. Verificam pandispanul cu o scobitoare, stingem cuptorul si scoatem pandispanul din cuptor;
10. Se serveste pudrat cu zahar vanilat.

Pofta Buna !

 

Autor S.Oli 02 Noiembrie 2012, 12:30 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii