Gulas

De S.Oli 03 Ianuarie 2013, 14:51 Retete
Exista mancarea pe care o gatesti in mod constant si exista si mancarea care te atrage la nivel de idée, dar nefiind obisnuit cu ea esti reticent. In ultima categorie intra si gulasul, cel putin pentru noi cei din Dobrogea, care nu prea servim asa ceva. Gulasul este un fel de tocanita specifica ungurilor - o mancare pe care o iubesti sau o detesti. Nu exista cale de mijloc datorita chimenului cred eu care se foloseste la preparare. Asa ca trebuie sa o incerci ca sa o poti introduce intr-o categorie din cele doua.



Ingrediente:
500 gr carne de porc pe care o gasiti déjà portionata in supermarket;
3 cartofi;
3 cepe mici;
3 linguri ulei;
150 ml rosii in suc propriu;
½ ardei gras rosu;
½ ardei gras galben;
2 lingurite paprika dulce;
1 lingurita vegeta;
1 plic condiment special gulas (eu am folosit de la Alex);
sare;
piper

Preparare:
1. Tocati marunt ceapa si ardeiul gras iar morcovii dati-i pe razatoare;
2. Caliti carnea in ulei pana se albeste pe toate partile, adaugati condimentele (paprika, sare, piper, vegeta, condimentul pentru paprikas) si apa cat sa acopere carnea si lasati sa fiarba in clocot pentru 30 minute;
3. Separat caliti ceapa si morcovii si adaugati-i peste carne;
4. Adaugati sucul de rosii si lasati la foc pentru 20 min si pregatiti cartofii intre timp, pe care ii taiati cuburi. Daca mai e nevoie de apa mai puteti adauga, dar folositi neaparat apa calda;
5. Adaugati cartofii si dupa 10 minute adaugati si ardeiul gras, intrucat acesta trebuie pus aproape de sfarsit;
6. Lasati la foc pana s-au facut cartofii si carnea iar sosul este destul de gros;
7. Potriviti de sare si piper.

Serviti alaturi de acritura neaparat. Cred ca cel mai bine se potrivesc gogonelele. Daca nu va place, nu-i bai, ca avem destule bunatati si in bucataria romaneasca. Dar macar incercati o data sa stiti despre ce e vorba.
Pofta Buna !

 

Autor S.Oli 03 Ianuarie 2013, 14:51 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii