Ciorba de porc
Din cand in cand imi vine o pofta nebuna de ciorba de oase. Si cum sunt cam singura cu astfel de pofte, mai pun si ceva carnita ca sa fiu sigura ca nu ma voi lupta singura cu toata oala…
Ingrediente:
250 gr cap de piept;
250 gr carne lucru porc;
1 ceapa mare;
2 linguri ulei;
2 lingurite condiment porc;
4 cartofi mari;
2 morcovi;
½ telina;
1 pastarnac;
1,5 l bors de casa;
sare;
50 ml suc de rosii;
Piper
Preparare:
1. Portionam carnea, o calim in ulei pana isi schimba culoarea, adaugam apoi aproximativ 2,5 l apa sis are si lasam la for mic pana sa formeaza spuma pe care o adunam (cam 25 – 30 minute);
2. In timp ce fierbe carnea taiem legumele marunt (ceapa, morcovii, telina, pastarnacul) pregatim si cartofii pe care ii taiem cuburi mai mari si ii lasam in apa;
3. Dupa ce adunam toata spuma formata adaugam legumele (mai putin cartofii), condimentele (condiment porc, sare, piper) si bulionul si lasam la fiert aproximativ 45 minute;
4. Adaugam cartofii si lasam sa fiarba pentru inca 45 minute;
5. Adaugam borsul. Lasam sa dea cateva clocote, inchidem focul, adaugam patrunjel si acoperim cu capac.
Se serveste cu smantana si paine prajita.
Pofta Buna !
Scrie un comentariu
Comentarii
Vezi toate comentariile
Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.
Scrie un comentariu