Bors de legume cu taitei

De S.Oli 24 Decembrie 2012, 11:45 Retete
Deodata m-am saturat de carne, dar aveam pofta de un bors acru. Asa ca am apelat la varianta unui bors de legume cu taitei.



Ingrediente:
3 morcovi;
2 radacini patrunjel;
1 pastarnac;
1 capatana telina mica;
3 cepe mici;
1 sfecla rosie;
½ ardei gras rosu;
½ ardei gras verde;
2 linguri ulei;
2 lingurite vegeta;
½ lingurita piper negru macinat;
50 ml suc de rosii;
taitei cu ou;
1 l bors;
patrunjel

Preparare:
1. Tocati marunt patrunjelul, pastarnacul, morcovii, telina, sfecla rosie si cepele;
2. Caliti ceapa in ulei pana isi schimba putin culoarea si apoi adaugati celelalte legume;
3. Dupa 5 minute in care caliti toate ingredientele impreuna adaugati 1,5 l apa, condimentele (piper, vegeta) si lasati sa fiarba la foc mediu pentru 1 ora;
4. Adaugati sucul de rosii si mai lasati sa fiarba aproximativ 15 – 20 minute;
5. Adaugati taiteii (eu am folosit taitei lati cu ou din comert pentru ca imi plac) si lasati sa fiarba inca 10 minute, dar atentie, nu adaugati multi pentru ca vor ingrosa prea tare ciorba;
6. Adaugati borsul si lasati sa dea in 2 – 3 clocote inainte de a stinge focul;
7. Presarati patrunjel tocat

Poate va veti gandi ca puteti savura ciorbita alaturi de smantana, asa cum a avut o prima reactie mama mea, dar credeti-ma sfecla rosie ii da un gust special si eu consider ca smantana ar strica echilibrul.

Pofta Buna !


 

Autor S.Oli 24 Decembrie 2012, 11:45 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii