Bors de legume cu taitei
Deodata m-am saturat de carne, dar aveam pofta de un bors acru. Asa ca am apelat la varianta unui bors de legume cu taitei.

Ingrediente:
3 morcovi;
2 radacini patrunjel;
1 pastarnac;
1 capatana telina mica;
3 cepe mici;
1 sfecla rosie;
½ ardei gras rosu;
½ ardei gras verde;
2 linguri ulei;
2 lingurite vegeta;
½ lingurita piper negru macinat;
50 ml suc de rosii;
taitei cu ou;
1 l bors;
patrunjel
Preparare:
1. Tocati marunt patrunjelul, pastarnacul, morcovii, telina, sfecla rosie si cepele;
2. Caliti ceapa in ulei pana isi schimba putin culoarea si apoi adaugati celelalte legume;
3. Dupa 5 minute in care caliti toate ingredientele impreuna adaugati 1,5 l apa, condimentele (piper, vegeta) si lasati sa fiarba la foc mediu pentru 1 ora;
4. Adaugati sucul de rosii si mai lasati sa fiarba aproximativ 15 – 20 minute;
5. Adaugati taiteii (eu am folosit taitei lati cu ou din comert pentru ca imi plac) si lasati sa fiarba inca 10 minute, dar atentie, nu adaugati multi pentru ca vor ingrosa prea tare ciorba;
6. Adaugati borsul si lasati sa dea in 2 – 3 clocote inainte de a stinge focul;
7. Presarati patrunjel tocat
Poate va veti gandi ca puteti savura ciorbita alaturi de smantana, asa cum a avut o prima reactie mama mea, dar credeti-ma sfecla rosie ii da un gust special si eu consider ca smantana ar strica echilibrul.
Pofta Buna !
Ingrediente:
3 morcovi;
2 radacini patrunjel;
1 pastarnac;
1 capatana telina mica;
3 cepe mici;
1 sfecla rosie;
½ ardei gras rosu;
½ ardei gras verde;
2 linguri ulei;
2 lingurite vegeta;
½ lingurita piper negru macinat;
50 ml suc de rosii;
taitei cu ou;
1 l bors;
patrunjel
Preparare:
1. Tocati marunt patrunjelul, pastarnacul, morcovii, telina, sfecla rosie si cepele;
2. Caliti ceapa in ulei pana isi schimba putin culoarea si apoi adaugati celelalte legume;
3. Dupa 5 minute in care caliti toate ingredientele impreuna adaugati 1,5 l apa, condimentele (piper, vegeta) si lasati sa fiarba la foc mediu pentru 1 ora;
4. Adaugati sucul de rosii si mai lasati sa fiarba aproximativ 15 – 20 minute;
5. Adaugati taiteii (eu am folosit taitei lati cu ou din comert pentru ca imi plac) si lasati sa fiarba inca 10 minute, dar atentie, nu adaugati multi pentru ca vor ingrosa prea tare ciorba;
6. Adaugati borsul si lasati sa dea in 2 – 3 clocote inainte de a stinge focul;
7. Presarati patrunjel tocat
Poate va veti gandi ca puteti savura ciorbita alaturi de smantana, asa cum a avut o prima reactie mama mea, dar credeti-ma sfecla rosie ii da un gust special si eu consider ca smantana ar strica echilibrul.
Pofta Buna !
Scrie un comentariu
Comentarii
Vezi toate comentariile
Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.
Scrie un comentariu