Atelierul de gusturi - Programul educational culinar pentru tinerii bucătari

De Redactia 17 Octombrie 2016, 15:39 Retete

În perioada 17 octombrie 2016 – 15 septembrie 2017 va fi derulat programul de educație culinară “Atelierul de Gusturi", cu scopul de a sprijini tinerii bucătari cu sfaturi și informații practice din domeniul culinar.
Programul educațional culinar este inițiat și derulat de George Radu, Managing Director al Grupului de restaurante Gama. Proiectul se desfășoară în perioada octombrie 2016 - septembrie 2017, având o durată de 12 luni. Activitățile programului vor cuprinde filmarea și prezentarea online a 100 de rețete și a secretelor de preparare.

În fiecare lună, 4-5 rețete vor fi fotografiate și filmate la restaurantele din grupul Gama şi vor putea fi degustate pe durata proiectului.

“Programul de educație culinară "Atelierul de gusturi" și-a propus să fie o „trambulină” pentru tinerii care doresc o carieră în domeniul culinar, oferindu-le resurse informaționale și posibilitatea de a pune în practică informațiile. Am început acest proiect cu scopul de a împărtăși din cunoștințele și experiența mea tinerilor bucătari și tuturor celor interesați de prepararea mâncărurilor. Ca proprietar al unui grup de restaurante, știu cât este de dificil să găsești și să păstrezi angajati valorosi, atât în bucatarie, cât și în restaurant. Acest proiect este inițiat și derulat de o persoană care nu a uitat cât de grele sunt începuturile, în orice domeniu”, a declarat George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.

Programul culinar va beneficia de sprijinul a 40 de parteneri media și blogeri.
Despre George Radu
"Crescut" în bucătărie, George Radu și-a descoperit de mic pasiunea pentru arta culinară și afinitatea pentru munca în măcelarie. Implicat timp de 11 ani în afacerile familiei din domeniul alimentar, în 2015 deschide primul restaurant din cadrul grupului Gama. În prezent, Grupul Gama cuprinde 4 restaurante: Gama Fusion Dacia, Gama Berceni, Trattoria Fusione, Gama Take Away.

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi blogul  www.adelieruldegusturi.wordpress.com, pagina de Facebook www.facebook.com/atelieruldegusturi și canalul Youtube https://youtu.be/1NNOOepT-_Y .


Prima rețetă: Paste Singapore Surf & Turf

Ingrediente
Mușchiuleț de vitel
Sare
Piper
Sos de stridii
Unt
Ulei de măsline
Usturoi
Ardei iute
Fenicul
Ghimbir
Ardei gras
Țelina apio
Creveți
Supa de legume
Broccoli
Morcovi
Porumb
Sos de soia
Ulei de susan
Sos de stridii
Taitei din orez (Noodles)
Ceapa verde
Salata chinezeasca

Mod de preparare
Muschiuletul de vitel se condimenteaza cu piper, sare si sos de stridii.
Intre timp se topeste untul intr-o tigaie de teflon, se adauga ulei de masline si condimente: usturoi, ardei iute, fenicul si ghimbir. Se completeaza cu ardei gras si telina si se adauga muschiuletul de vitel condimentat.

Se adauga crevetii si se calesc pentru cateva minute. Se completeaza cu supa de legume si sa lasa pana incepe sa clocoteasca. Se adauga brocoli si porumb si se condimenteaza totul cu ulei de susan, sos de soia si sos de stridii. Se pun taiteii din orez, se amesteca bine, apoi se adauga ceapa verde si salata chinezeasca. Se mai lasa cateva minute, apoi se scot pe o farfurie curata.

 

Autor Redactia 17 Octombrie 2016, 15:39 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii