Pui la cuptor pe pat de sare
Se foloseÈ™te un pui întreg. Spălăm puiul.
Ingrediente:
- un pui întreg
- sare pentru murături
- marinadă
Facem o marinadă (condimente: usturoi, piper, cimbru, boia de ardei etc. È™i ulei). Ungem puiul pe exterior cu această marinadă. Intr-o cratiță mai mare (în care să încapă lejer puiul) sau într-o tavă punem un strat de cca 2 cm de sare de murături. Peste stratul de sare punem puiul cu pieptul în jos È™i introducem tava în cuptorul preîncălzit. Se È›ine în cuptor timp de o oră jumătate sau două. Nu este nevoie să întoarcem puiul. După o oră È™i jumătate se verifică cu o furculiță. Dacă furculiÈ›a intră lejer în pui înseamnă că este gata. Eu l-am lăsat 2 ore. Sarea nu se lipeÈ™te de pui, nu-l sărează.
Când puiul este gata se topeÈ™te în gură È™i are o aromă deosebită. Nu vă faceÈ›i probleme cu recipientul în care a fost puiul. Chiar dacă sarea se înnegreÈ™te recipientul nu pățeÈ™te nimic. PuneÈ›i apă peste sare, lasaÈ›i aÈ™a câteva ore È™i puteÈ›i înlătura sarea cu uÈ™urință iar vasul nu va fi afectat. După aceeaÈ™i metodă am făcut copane. Au ieÈ™it foarte bune. Dacă folosiÈ›i pui de curte trebuie fiert înainte.
Vă doresc poftă bună.
Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.
Scrie un comentariu