Pui la cuptor pe pat de sare

De Alexandrina Iordache 02 Ianuarie 2024, 10:08 Retete

Pui la cuptor pe pat de sare

Se foloseネ冲e un pui întreg. Spトネトノ puiul.

Ingrediente:
- un pui întreg
- sare pentru murトフuri
- marinadト

Facem o marinadト (condimente: usturoi, piper, cimbru, boia de ardei etc. ネ冓 ulei). Ungem puiul pe exterior cu aceastト marinadト. Intr-o cratiネ崙 mai mare (în care sト încapト lejer puiul) sau într-o tavト punem un strat de cca 2 cm de sare de murトフuri. Peste stratul de sare punem puiul cu pieptul în jos ネ冓 introducem tava în cuptorul preîncトネzit. Se ネ嬖ne în cuptor timp de o orト jumトフate sau douト. Nu este nevoie sト întoarcem puiul. Dupト o orト ネ冓 jumトフate se verificト cu o furculiネ崙. Dacト furculiネ嫗 intrト lejer în pui înseamnト cト este gata. Eu l-am lトピat 2 ore. Sarea nu se lipeネ冲e de pui, nu-l sトビeazト.

Când puiul este gata se topeネ冲e în gurト ネ冓 are o aromト deosebitト. Nu vト faceネ嬖 probleme cu recipientul în care a fost puiul. Chiar dacト sarea se înnegreネ冲e recipientul nu pトκ嫺ネ冲e nimic. Puneネ嬖 apト peste sare, lasaネ嬖 aネ兮 câteva ore ネ冓 puteネ嬖 înlトフura sarea cu uネ冰rinネ崙 iar vasul nu va fi afectat. Dupト aceeaネ冓 metodト am fトツut copane. Au ieネ冓t foarte bune. Dacト folosiネ嬖 pui de curte trebuie fiert înainte.

Vト doresc poftト bunト.

 

 

 

Autor Alexandrina Iordache 02 Ianuarie 2024, 10:08 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii