Pui la cuptor pe pat de sare

De Alexandrina Iordache 02 Ianuarie 2024, 10:08 Retete

Pui la cuptor pe pat de sare

Se foloseÈ™te un pui întreg. Spălăm puiul.

Ingrediente:
- un pui întreg
- sare pentru murături
- marinadă

Facem o marinadă (condimente: usturoi, piper, cimbru, boia de ardei etc. È™i ulei). Ungem puiul pe exterior cu această marinadă. Intr-o cratiță mai mare (în care să încapă lejer puiul) sau într-o tavă punem un strat de cca 2 cm de sare de murături. Peste stratul de sare punem puiul cu pieptul în jos È™i introducem tava în cuptorul preîncălzit. Se È›ine în cuptor timp de o oră jumătate sau două. Nu este nevoie să întoarcem puiul. După o oră È™i jumătate se verifică cu o furculiță. Dacă furculiÈ›a intră lejer în pui înseamnă că este gata. Eu l-am lăsat 2 ore. Sarea nu se lipeÈ™te de pui, nu-l sărează.

Când puiul este gata se topeÈ™te în gură È™i are o aromă deosebită. Nu vă faceÈ›i probleme cu recipientul în care a fost puiul. Chiar dacă sarea se înnegreÈ™te recipientul nu pățeÈ™te nimic. PuneÈ›i apă peste sare, lasaÈ›i aÈ™a câteva ore È™i puteÈ›i înlătura sarea cu uÈ™urință iar vasul nu va fi afectat. După aceeaÈ™i metodă am făcut copane. Au ieÈ™it foarte bune. Dacă folosiÈ›i pui de curte trebuie fiert înainte.

Vă doresc poftă bună.

 

 

 

Autor Alexandrina Iordache 02 Ianuarie 2024, 10:08 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii