Tabere de vară organizate de Patriarhia Română

De Basilica 13 Iunie 2012, 13:42 Religie
Patriarhia Română organizează, şi în această vară, pentru al treilea an consecutiv, taberele „Alege Şcoala!”, în cadrul proiectului cu acelaşi nume. În perioada 24 iunie - 9 septembrie, taberele vor reuni peste 3000 de copii, în 11 serii de câte o săptămână.

„Anul acesta taberele vor fi organizate la Centrul cultural-pastoral Sf. Daniil Sihastrul de la Mănăstirea Durău din judeţul Neamţ şi la Centrul social-pastoral de la Mănăstirea Caraiman din judeţul Prahova. 

În acest an vor participa 3.336 pentru a completa grupul ţintă pe care ni l-am propus prin acest proiect de aproximativ 10.000 de copii beneficiari ai taberelor de vară”, a declarat  Diac. Insp. Florin Marica de la Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române.

În cadrul taberelor copiii vor fi antrenaţi în diverse activităţi. Pe lângă scopul principal, acela de a-i determina pe copii să îndrăgească şcoala şi să o continue, taberele „Alege Şcoala!” reprezintă o alternativă la cele devenite deja tradiţionale.

Proiectul „Alege Şcoala!” este derulat de Patriarhia Română în parteneriat cu Fundaţia World Vision Romania. 

Obiectivul acestuia este prevenirea si combaterea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi prevenirea delincvenţei juvenile prin dezvoltarea unor soluţii alternative de tip „Şcoala de Duminică”, necesare asigurării educaţiei de bază şi a motivaţiei pentru educaţie a copiilor din mediul rural şi urban cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani. Proiectul se va încheia în 2013.

 

Autor Basilica 13 Iunie 2012, 13:42 Religie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate