Sfinţii Trei Ierarhi sărbătoriţi în Arhiepiscopia Dunării de Jos

De Redactia 31 Ianuarie 2011, 21:16 Religie
Sute de credincioşi au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Casian, în Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi”, după cum ne informează Radio TRINITAS. La sărbătoare au participat şi copiii din parohia Titcov, din Insula Mare a Brăilei.

Ei au avut prilejul să se închine la moaştele Sfântului Vasile cel Mare, aduse de la Catedra Arhiepiscopală din municipiu. La finalul slujbei, elevii de la şcoala Nr. 26 ”Ion Creangă” au susţinut un scurt moment artistic, iar copii de la grupa de cateheză au fost premiaţi pentru activitatea desfăşurată atât la şcoală cât şi la biserică.

Cu acest prilej, Arhiepiscopul Dunării de Jos a rostit şi un cuvânt în care a vorbit despre înţelesurile sărbătorii.

„Primul înţeles al sărbătorii”, a spus Înaltpreasfinţia Sa „este acela că pe lângă părinţii care îi învaţă pe proprii copii primele rugăciuni, primele învăţături pentru cuminţenie şi creştere frumoasă”, sunt şi „dascălii lor” de la şcoală care „tot ca nişte părinţi, îi cresc cu învăţături frumoase, cu deprinderi creştineşti şi în acelaşi timp cu viaţă plină de prietenie”.

Sărbătoarea Sfinţilor Trei Ierarhi a început la Dunărea de Jos încă din ajun unde, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a inaugurat noua cantină a Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, informează TRINITAS TV.  La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a oferit preoţilor profesori ai Seminarului Teologic gălăţean mai multe distincţii şi diplome pentru activitatea liturgică, pastorală, educaţională şi misionară desfăşurată în mijlocul viitorilor preoţi.

sursa : basilica.ro

 

Autor Redactia 31 Ianuarie 2011, 21:16 Religie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate