Sfinţii Brâncoveni cinstiţi în Arhiepiscopia Dunării de Jos

De Basilica 19 August 2012, 16:07 Religie
În ziua când Biserica Ortodoxă Română a făcut pomenirea Sfinţilor Martiri Brâncoveni, joi, 16 august 2012, Mănăstirea Cârlomăneşti din judeţul Galaţi şi-a sărbătorit ocrotitorii spirituali. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Înalt Preasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi din parohiile Protopopiatului Tecuci, informează Ziarul Lumina.

La marea bucurie a sărbătorii de la Cârlomăneşti au fost prezenţi reprezentanţi ai oficialităţilor locale, dar şi un mare număr de credincioşi din parohiile învecinate, la care s-au adăugat numeroşi credincioşi români ce lucrează în străinătate, reveniţi acasă în perioada verii.

În cuvântul de învăţătură, Arhiepiscopul Dunării de Jos a arătat legătura tainică dintre drept-credincioşii fii ai lui Constantin Brâncoveanu, Constantin, Ştefan, Radu şi Matei, şi copiii prezenţi. De asemenea, Înalt Preasfinţitul Casian a înfăţişat credincioşilor chipul Sfântului Constantin Vodă Brâncoveanu ca model de tată, care-şi iubeşte cu adevărat fiii, încurajându-i şi îmbărbătându-i în nevoi, dar mai ales ca model de creştin adevărat, iubitor de Dumnezeu, de Biserică şi de patrie.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată o slujbă de mulţumire pentru 47 de familii care au împlinit anul acesta 50 de ani de căsătorie şi de bună vieţuire.

Elevii participanţi la programul catehetic naţional 'Hristos împărtăşit copiilor' din Cârlomăneşti s-au adăugat tinerilor din grupurile artistice 'Cununiţa satului' ale Parohiei Lieşti şi 'Nădejdea creştinilor' din comuna Pochidia, judeţul Vaslui, care, înveşmântaţi în autenticul port popular, au prezentat un program cultural-artistic ce a constat în recitări de poezii, intonări de imne, cântări religioase şi patriotice în cinstea Sfinţilor Martiri Brâncoveni, ocrotitorii acestui aşezământ monahal.

Ca bucuria comuniunii să fie deplină, cei peste 2.000 de pelerini prezenţi au fost invitaţi la agapa frăţească oferită în pădurea situată lângă biserica cea nouă a mănăstirii, unde au fost împărţite pachete cu hrană.

Sfinţii Brâncoveni sunt cinstiţi în mod deosebit în această zonă a ţării deoarece începând din anul 2012, ca urmare a unei hotărâri a Consiliului local, comuna Cerţeşti a fost aşezată sub ocrotirea spirituală a Sfinţilor Martiri Brâncoveni.


 

Autor Basilica 19 August 2012, 16:07 Religie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

decathlon.ro

Publicitate