Sesiune de formare în cadrul Proiectului Alege scoala

De Basilica 22 Februarie 2013, 11:41 Religie

În cadrul proiectului “Alege scoala!”, 40 de preoti din Protoieriile Galati, Braila, Tecuci, Târgu Bujor si Nicoresti au participat, la doua sesiuni de formare,

Aceste sesiuni de formare, organizate la Asezamântul filantropic “Sf. Pantelimon” - Lacu Sarat, au fost ultimele la care au participat preoti din Arhiepiscopia Dunarii de Jos.

Strategiile pentru prevenirea abandonului scolar au fost prezentate de formatori din cadrul Patriarhiei Române, dar si de coordonatori din partea World Vision Romania, parteneri în proiect.

"Ceea ce este important din continutul acestor teme este faptul ca am atras atentia asupra cresterii copiilor si asupra implicarii parintilor în educatia copiilor. Preotii trebuie sa îi formeze pe parinti mai întâi pentru a le împartasi ceea ce nici scoala si nici alte institutii nu pot sa le împartaseasca, adica aceasta crestere în sânul familiei, iar formarea în sânul familiei trebuie sa aiba scop si formarea pentru a merge la scoala, pentru a dobândi aceasta zestre spirituala cu care copiii vor creste în viata, vor fi oameni maturi, capabili si responsabili", a declarat Parintele Gheorghe Holbea, Prodecanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti.

 

Autor Basilica 22 Februarie 2013, 11:41 Religie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

decathlon.ro

Publicitate