Sarbatorirea Sfântului Apostol Andrei, la Galati

De Basilica 29 Noiembrie 2013, 16:58 Religie
Municipiul Galati este în aceste zile în sarbatoare. Îsi cinsteste ocrotitorul, pe Sfântul Apostol Andrei. Catedrala arhiepiscopala adaposteste înca de miercuri moastele Sfintilor Împarati Constantin si Elena, care au fost aduse de la Catedrala patriarhala.

Sute de pelerini au ajuns deja în orasul de pe malul Dunarii pentru a se închina la sfintele moaste. Alaturi de Sfintii Împarati, au fost scoase spre închinarea credinciosilor moastele Sfântului Apostol Andrei si ale Sfântului Ierarh Nicolae, un fragment din Cinstitul lemn al Sfintei Cruci si o copie dupa Icoana Prodromita.

Pentru ca asteptarea sa fie mai usoara, Sectorul Social-filantropic al eparhiei, prin parohiile Protopopiatului Galati, vine în întâmpinarea pelerinilor oferindu-le ceai cald si hrana. În mijlocul credinciosilor s-au aflat astazi voluntari de la Parohia galateana „Sfântul Haralambie”.

Printre pelerini se numara elevi de la scolile galatene, dar si persoane asistate în diverse centre si asezaminte sociale din Eparhie.

 

Autor Basilica 29 Noiembrie 2013, 16:58 Religie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate