Proiectului Alege Şcoala în Arhiepiscopia Dunării de Jos

De Redactia 23 Martie 2011, 22:32 Religie
La Centrul socio-medical „Sfântul Mucenic Pantelimon” - Lacu Sărat, judeţul Brăila a avut loc marti 22 martie 2011, prima sesiune de formare de formatori din cadrul proiectului educaţional „Alege Şcoala!” în Arhiepiscopia Dunării de Jos, informează Biroul de Presă şi Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La această întâlnire au participat o grupă de 12 de preoţi din Protopopiatul Galaţi. Sesiunea a fost conferenţiată de părintele lect. univ. Sorin Şelaru, consilier patriarhal şi formator în cadrul proiectului mai sus amintit şi domnul Gabriel Mitroi, coordonator în cadrul Organizaţiei World Vision România.

În cadrul şedinţei s-au dezbătut probleme precum:
- identificarea principiilor didactice ale pedagogiei creştine;
- studierea aspectelor psiho-pedagogice privind abandonul şcolar;
- aprofundarea aspectelor teologice cu privire la familie şi la rolul acesteia în formarea tinerelor personalităţi şi caractere;

„În cadrul Seminarului s-au abordat teme cu fundament psihologic, pedagogic şi teologic care abordează atât drama abandonului şcolar şi care este soluţia pastorală, care este reflecţia pastorală a Bisericii din aceste timpuri, precum şi rolul familiei, al şcolii, al Bisericii, rolul tuturor celor trei instituţii luate împreună în combaterea acestui fenomen”, a spus Pr. Cons. Sorin Şelaru, Sectorul Teologic-Educaţional al Patriarhiei Române, după cum informează TRINITAS TV.

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, obiectivele principale ale proiectului „Alege Şcoala!” sunt prevenirea şi combaterea abandonului şcolar şi a violenţei juvenile. De aceea, acest proiect se va derula în strânsă legătură cu programul naţional „Hristos împărtăşit copiilor”, acesta din urmă fiind un suport educaţional solid pe care se bazează noul proiect.

Întâlnirea a continuat si miercuri 23 martie, abordand teme concrete cu privire la metodele practice ale educaţiei creştine în contemporaneitate şi punerea lor în aplicare, în parohii, de către fiecare preot participant. De asemenea, se vor expune pe larg paşii de implementare a Proiectului „Alege şcoala!” şi dezvoltarea lui, cu scopul de a veni în sprijinul familiilor creştine.

sursa : basilica.ro


 

Autor Redactia 23 Martie 2011, 22:32 Religie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate