Întrunirea Colegiului Decanilor Facultăţilor de Teologie din Patriarhia Română

De Redactia 18 Februarie 2011, 20:54 Religie
Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în zilele de 17 şi 18 februarie a avut loc la Centrul socio-medical „Sfântul Mucenic Pantelimon”, din localitatea Lacul Sărat, judeţul Brăila, întrunirea Colegiului Decanilor de la Facultăţile de Teologie din cuprinsul Patriarhiei Române, informează Biroul de Presă şi Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La această întrunire s-a discutat despre noua Lege a educaţiei adoptată de Parlamentul României, protocolul de colaborare dintre Patriarhia Română şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, marcarea „Anului omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii” în Patriarhia Română, precum şi adaptarea regulamentului intern al Facultăţilor de Teologie, la prevederile Statutului Bisericii Ortodoxe Române.

De asemenea, pe ordinea de zi s-au mai aflat şi analizarea implicaţiilor noii Legi a educaţiei pentru învăţământul teologic universitar şi sintetizarea propunerilor făcute şi înaintate de către Facultăţile de Teologie Ortodoxe din ţară. Totodată, discuţiile au vizat intensificarea relaţiilor de colaborare dintre facultăţile noastre de teologie şi a relaţiilor dintre acestea cu facultăţile din străinătate, în special din spaţiul ortodox, dar şi din alte ţări din Europa.

Un alt punct pe ordinea de zi a fost analiza colaborării şcolilor doctorale şi demararea unor proiecte ştiinţifice comune, precum şi organizarea de simpozioane şi colocvii cu cele două teme principale ale anului 2011 şi anume Taina Sfântului Botez şi Taina Sfintei Cununii.

Ultima întrunire a Colegiului decanilor Facultăţilor de Teologie din România a avut loc la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din Bucureşti, în data de 8 februarie 2010.

sursa : Basilica.ro

 

Autor Redactia 18 Februarie 2011, 20:54 Religie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate