Inaltarea Domnului - ziua eroilor, sarbatoare nationala a poporului roman

De Basilica 23 Mai 2012, 16:40 Religie

În Biserica Ortodoxa Româna, sarbatoarea Înaltarii Domnului (24 mai 2012) este ziua de pomenire a eroilor neamului românesc. La sarbatoarea împarateasca a Înaltarii Domnului, în toate catedralele, bisericile si manastirile ortodoxe din tara si strainatate sunt pomeniti eroii, ostasii si luptatorii români din toate timpurile si din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de lupta, în lagare si în închisori pentru apararea patriei si a credintei stramosesti, pentru întregirea neamului, libertatea si demnitatea poporului român.

Slujbe de pomenire vor fi oficiate dupa Sfânta Liturghie si la cimitirele, troitele si monumentele dedicate cinstirii eroilor neamului.

Prin hotarârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 si 2001, sarbatoarea Înaltarii Domnului a fost consacrata ca Zi a Eroilor si sarbatoare nationala bisericeasca.

Totodata, Legea 379/2003 privind regimul mormintelor si operelor comemorative de razboi a proclamat cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Pasti, sarbatoarea Înaltarii Mântuitorului Iisus Hristos - Ziua Eroilor, ca sarbatoare nationala a poporului român.

 

Autor Basilica 23 Mai 2012, 16:40 Religie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii