2012 - Anul omagial al Sfântului Maslu si al îngrijirii bolnavilor

De AmosNews 02 Ianuarie 2012, 15:10 Religie
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat ca anul 2012 sa fie declarat Anul omagial al Sfântului Maslu si al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Româna. În acest sens, Cancelaria Sfântului Sinod a elaborat un program-cadru cu caracter national bisericesc pentru realizarea în anul 2012 a proiectului religios-duhovnicesc, cultural-editorialistic si mediatic intitulat 2012 - Anul omagial al Sfântului Maslu si al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Româna.

În anul 2012, Patriarhia Româna si eparhiile din tara si strainatate vor organiza conferinte pastoral-misionare, colocvii teologice, dezbateri si seri duhovnicesti despre Taina Sfântului Maslu

De asemenea, profesori de la institutiile de învatamânt teologic ortodox vor realiza studii, comentarii, bibliografii cu continut biblic, patristic, istoric, dogmatic, liturgic, omiletic-catehetic, pastoral si social-medical despre Taina Sfântului Maslu.

O atentie speciala va fi acordata acestei Sfinte Taine în cateheza ortodoxa, lucrarea pastorala, social-filantropica si medicala a Bisericii si slujitorilor ei pentru îngrijirea bolnavilor.

Ca parte a programului-cadru national bisericesc, la Conferinta pastoral-misionara semestriala din primavara anului 2012 se va trata tema 2012 - Anul omagial al Sfântului Maslu si al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Româna, care va fi aprofundata la una dintre conferintele preotesti administrative lunare pe care o va stabili fiecare eparhie.

În toamna anului 2012, la Palatul Patriarhiei va avea loc o sedinta solemna a Sfântului Sinod cu tema 2012 - Anul omagial al Sfântului Maslu si al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Româna.

Cu acest prilej, va fi organizata o expozitie de fotografii cuprinzând cele mai frumoase si reprezentative fresce, icoane, miniaturi, broderii si tesaturi, mozaicuri si vitralii care reflecta tamaduirile savârsite de Mântuitorul Iisus Hristos, minuni ale sfintilor pentru vindecarea celor bolnavi, asezaminte social-filantropice si medicale din trecut si prezentul Bisericii Ortodoxe Române.

De asemenea, va fi prezentat un raport sinteza privind activitatile eparhiilor consacrate anului omagial 2012.

Manifestarile organizate în Anul omagial al Sfântului Maslu si al îngrijirii bolnavilor vor fi mediatizate de catre Centrul de Presa BASILICA al Patriarhiei Române (Radio Trinitas, Televiziunea Trinitas, publicatiile Lumina, Agentia de stiri Basilica, Biroul de Presa), mass-media bisericeasca eparhiala si presa laica.

Ca parte a programului-cadru national bisericesc, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat elaborarea si publicarea de catre Patriarhia Româna a unui volum Asistenta social-filantropica si medicala din Biserica Ortodoxa Româna în trecut si prezent, precum si a unui album intitulat Sfântul Maslu si îngrijirea bolnavilor, însotit de un DVD.

 

Autor AmosNews 02 Ianuarie 2012, 15:10 Religie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate