Vosganian: Preşedintele Băsescu nu are nicio legătură cu realitatea economică

De Mihai Vintilă 10 Mai 2010, 00:00 Politica
Senatorul PNL Varujan Vosganian a declarat, luni 10 mai 2010, că preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc sunt "în mare eroare" atât în legătură cu cifrele economice prezentate pentru 2010 şi a anunţat că le va face cadou "bugetul PNL din 2008" pentru a găsi măsuri adecvate.

"Semnalez o seamă de inexactităţi pe care le-au spus cei doi privind situaţia economică şi aşa-zisa moştenire a guvernării PNL. Preşedintele Băsescu nu are nicio legătură cu realitatea economică atunci când spune că, în 2010, datoria ce trebuie să o plătească bugetul de stat este de 10 miliarde euro. Dânsul e cu totul în afara realităţii. Nu ştiu cine i-a dat aceste cifre, ele sunt de câteva ori mai mari decât cifrele reale", a afirmat Vosganian, la finalul întâlnirii membrilor conducerii Senatului cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

De asemenea, fostul ministru de Finanţe a susţinut că premierul Boc "nu are nicio legătură cu realitatea" când spune că, o reducere cu 15% a pensiilor înseamnă un transfer de 1,7 miliarde euro de la bugetul de stat. El a ţinut să respingă acuzaţiile premierului Emil Boc, potrivit căruia situaţia economică actuală este cauzată de modul în care au fost gestionate finanţele de Guvernul Tăriceanu, în special în 2008, afirmând că saltul la capitolul salarii, între 2007 şi 2008 se datorează metodologiei folosie de Ministerul de Finanţe, fiind în realitate mult mai mic decât cel prezentat.(AMOS News)

 

Autor Mihai Vintilă 10 Mai 2010, 00:00 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii