USL: PDL continua sa minta, nefiind capabil de dialog nici cu opozitia, nici cu oamenii din strada

De Redactia 23 Ianuarie 2012, 14:41 Politica
Uniunea Social Liberala constanta, cu regret, ca Partidul Democrat Liberal îsi dovedeste pe mai departe incapacitatea de a dialoga atât cu protestatarii, cât si cu opozitia politica. Atacurile mincinoase lansate in aceste zile de catre PDL la adresa opozitiei arata în mod clar ca actuala putere nu poate trece peste aroganta si autosuficienta, pentru a reinstaura un climat de normalitate în România.

Reamintim ca USL nu a cerut si nu va cere niciodata sanctionarea Romaniei la nivelul Uniunii Europene. Dimpotriva, vom continua sa informam institutiile europene cu privire la gravele derapaje din Romania, pentru ca incalcarile repetate ale legilor si ale Constitutiei trebuie sa fie aduse la cunostinta partenerilor nostri europeni.
 
De asemenea, cerem PDL sa nu mai jigneasca romanii care ies in majoritatea oraselor in strada, pentru a protesta impotriva Guvernului. Romanii transmit, in aceste zile, un semnal extraordinar, de care ar trebui sa tinem cu totii cont - fie ca suntem in opozitie fie la putere. Romanii cer schimbare, un alt guvern si alegeri libere. De asemenea, cer o altfel de guvernare, mai deschisa, mai corecta si cu mai mult bun-simt. Remarcam insa, cu regret, ca PDL continua sa critice protestatarii pentru ca ar afecta imaginea si credibilitatea României. PDL nu vrea sa accepte faptul ca românii nu mai doresc aceasta guvernare corupta si incompententa si nici sa le redea acestora dreptul de a-si alege conducatorii. Semnalul oamenilor iesiti în strada este clar, dar PDL îl respinge cu dispret. 
 
Investitorii romani si straini nu trebuie speriati cu prognoze false si cu stiri apocaliptice. Situatia economica este dificila, cu datorii si deficite accentuate de actualul Guvern, iar solutia nu poate veni de la acelasi Guvern. Atragem atentia asupra manipularii pe care o lanseaza PDL - Nu oprirea protestelor pasnice va ajuta mediul economic! Adevaratul ajutor pentru mediul economic vine din combaterea coruptiei actualului regim, din domnia legii, din solutii obtinute prin dialog cu mediul profesional, din mai multa democratie si transparenta!
Consideram inoportuna si iresponsabila interventia lui Theodor Stolojan de astazi, care a fost scos în public, la comanda, pentru a propaga aceleasi teme diversioniste pe care puterea le foloseste cu iluzia ca se poate salva.
 
Uniunea Social Liberala considera ca relansarea increderii in Romania nu este data de oprirea protestelor pasnice, ci de inlocuirea actualului Guvern! Ca atare, nu putem constata decât validitatea solicitarilor cetatenilor, pe care USL le sustine în mod categoric: demisia acestuia Guvern, instalarea unui guvern de profesionisti neangajati politic si demararea cât mai rapida a procedurilor în vederea organizarii de alegeri anticipate. Oamenii trebuie lasati sa îsi aleaga destinul, fara ca acesta sa le fie dictat de presedintele Traian Basescu, Emil Boc sau Elena Udrea.

 

Autor Redactia 23 Ianuarie 2012, 14:41 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

decathlon.ro

Publicitate