Un an pierdut pentru Romania

De Redactia 09 Mai 2013, 18:46 Politica
S-a implinit un an de cand primul Guvern condus de copilotul Victor Viorel Ponta s-a instalat la conducerea Romaniei. Manati in lupta de mincinosul slogan “Jos Basescu”, liderii USL incep acum sa priceapa ca inversunarea anti-basesciana nu se transpune in practica nici ca un program de tara, nici ca o strategie coerenta social-economica.

De fapt, acest slogan prin intermediul caruia romanii au fost mintiti se traduce intr-un nou an irosit pentru dezvoltarea Romaniei. Pana la urma, romanii o sa ajunga sa-i dea dreptate lui Dan Diaconescu. Este mult mai rau decat a fost, oamenii supravietuiesc mai greu decat inainte. Toate grozaviile aruncate in ochi romanilor cu texte de marketing de genul “dreptate pana la capat” si alte tampenii electorale nu au fost puse in practica dupa ce guvernul Ponta a ajuns la carma.

Mai mult, asa-numita reintregire a salariilor si pensiilor a ramas singura masura de care isi aduc aminte romanii din sirul promisiunilor USL. Dar nici acest fapt nu are valoare in ziua de astazi, deoarece rata inflatiei si cresterea preturilor au depasit cu mult economia facuta prin cei cativa lei in plus la salarii si pensii.

Romanii si Romania au pierdut un an cu incercarile disperate ale USL de a reincaleca politic justitia, procuratura si instantele de judecata. Am pierdut un an pe plan extern, prostia imensa a referendumului tinandu-ne in continuare in afara Europei civilizate si tot mai departe de Schengen. Scandalul de anul trecut a subminat grav statul de drept, iar oficialii UE, in frunte cu Barroso si Merkel nu uita ca lovitura de stat de anul trecut era cat pe ce sa reuseasca, ca nu poti avea incredere in conducatori care pot repeta figura oricand.
Minciunile conform carora USL va repara ce au stricat guvernele Boc s-au dovedit pura demagogie.

Masurile de austeritate sunt la fel ca in urma cu un an, ba chiar au fost amplificate, prin cresteri de taxe si impozite, accize, preturile nu s-au redus, nu a scazut TVA la alimente si nici CAS-ul, investitiile straine directe sunt la cel mai jos nivel.
 
In ciuda asigurarilor date, restructurarile si reducerile de cheltuieli bugetare inca nu au loc, iar contradictiile din interiorul USL se ascut cu fiecare zi. In loc sa strangem cureaua, dupa modelele anterior implementate, USL a infiintat 27 de ministere, de trei ori mai mult ca Germania, care are 9, si mult mai multe decat cele de pe vremea guvernarilor anterioare.

Previziunile sunt sumbre. Romania este neguvernata. Romanii sunt dezamagiti pe buna dreptate, si sceptici in legatura cu viitorul copiilor lor. Am pierdut un an in care mai puteam face lucruri bune pentru oameni. Sa speram ca ne vom trezi la realitate, si oamenii, si guvernantii. Pana nu va fi prea tarziu...

Deputat PP-DD de Brăila,
Marioara NISTOR

 

Autor Redactia 09 Mai 2013, 18:46 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii