Traian Băsescu afirmă că au fost blocaje în negocierea Guvern-FMI, rezolvate la Cotroceni

De AGERPRES 01 Noiembrie 2010, 22:51 Politica
"Au fost trei mari probleme asupra cărora nu s-a găsit o soluţie în negocierea Guvern-Fond şi care au fost tranşate prin medierea mea, pentru că ăsta este rolul meu. Şi cele trei probleme sunt: Ordonanţa 50, o a doua problemă - arieratele din sănătate versus subvenţii la agricultură şi cea de-a treia a fost legată de spaţiul fiscal pentru investiţii. În această zonă s-au situat blocajele care au fost deblocate în urma discuţiilor la Cotroceni", a declarat şeful statului, luni seară, la postul public de televiziune.

El a mai precizat că la sosirea delegaţiei FMI se vorbea de anularea Ordonanţei 50, lucru pe care nici el şi nici Guvernul nu l-au acceptat.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că preşedintele Traian Băsescu a fost de mare ajutor în discuţiile cu delegaţia FMI.
"Preşedintele a fost de mare ajutor în cadrul discuţiilor pe care le-am avut (cu delegaţia FMI - n.r.), astfel încât să se poată ajunge la o formă corectă a Acordului nostru, (..) cu contribuţia preşedintelui realizându-se chiar lucruri importante, ceea ce înseamnă susţinerea investiţiilor pe anul 2011", a afirmat Boc, la postul public de radio.

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional condusă de Jeffrey Franks, şeful Misiunii FMI pentru România, a fost primită, sâmbătă şi duminică, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Traian Băsescu.

Delegaţia FMI şi-a început misiunea în România pe 20 octombrie şi a prezentat concluziile ei luni, 1 noiembrie.

 

Autor AGERPRES 01 Noiembrie 2010, 22:51 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii