Stanica Chirila (PNR): Guvernul Ponta a anuntat de fapt intrarea in incapacitate de plata a guvernului si lucrul asta e extraordinar de grav!

De Virgil Andronescu 16 Octombrie 2012, 17:28 Politica
Marti a avut loc conferinta de presa saptamanala a Partidului Noua Republica la care s-a tinut a se preciza ca ,,ne am angajat, si cred ca facem un lucru bine, satinem conferinta de presa in fiecare zi de marti a saptamanii si incercam intotdeauna sa dezbatem subiecte care sa fie de interes general.’’

S-a facut specificarea ca trebuie facut ,,in asa fel incat sa ajutam presa cu eventuale stiri.’’ Pe de alta parte s-a amintit nevoia partidului de a fi ajutat de presa ,,trebuie sa va spunem ca avem nevoie de dumneavoastra- avem nevoie de ziaristi si de aceea putem sa ne exprimam la fiecare conferinta de presa cu ,,dragi ziaristi’’ , avem nevoie de dumneavoastra’’.

Mesajul a fost transmis inca o data jurnaistilor prezenti ,,fiindca avem de transmis si alte mesaje si deorece nu reusim intotedauna cum sa creem evenimente, ne ajutati dumneavoastra sa mediatizam mesajul nostrum catre grupurile de interese.’’ Se apropie campania electorala si intereseaza foarte ult subiectele politice dar la aceasta conferinta s-a discutat initial subiecte economice. Astaazi, PNR-ul s-a adresa mediului de afaceri si s-au expus problemele care vizeaza guvernarea Ponta, cateva dintre masurile fiscale propuse de Guvernul Ponta si s-a aratat daca acestea pot fi folositoare in primul rand, iar apoi cum pot fi amendate.

,,In ceea ce priveste mediul de afaceri, acesta a intotdeauna acuzat, in primul rand, instabilitatea legislativa, mai mult decat masuile fiscale- de relaxare fiscala, mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate si de stabilitate legislativa’’, a spus Stanica Chirila- expert contabil si economist cunoscut. S-a vorbit despre faptul ca trebuie sa fie stabilitate si daca nu se poate si predictibilitate, macar sa fie stabilitate legislativa! Chirila si-a continuat aprecierile si in legatura cu Codul fiscal: ,,de aceea e necesar ca inainte de a revolutiona Codul fiscal, Legea contabilitati, alte masuri fiscale, sa ajustam acolo unde se poate pentru ca sunt lucruri care sunt bune dar prost aplicate sau sunt propuneri bune- care ar putea avea un impact economic bun dar, asa cum se configureaza a fi realizate, pot genera mai degraba neajunsuri. Intregul discurs al expertului Stanica Chirila s-a axat in special pe ,,pierdderea fondurilor europene- lucru care din pacate s-a intamplat!’’ A mai spus acesta ca PNR l-a anticipat si ca le pare rau ca au avut si dreptate. Din spusele dumnelui reiese ca s-ar fi bucurat sa nu aiba dreptate.

,,Misiunea mea de a vorbi in fata unui public mai numeros este cu atat mai grea cu cat sunt pus sa vorbesc despre aspectele guvernarii economice ale Uniunii Social-Liberale si mi-am pus intrebarea ,,despre ce sa vorbesc si cum sa vorbesc?’’ pentru ca as fi pus in situatia unui filosof care trebuie sa vorbeasca despre nimic, neantul, sunt concepte filosofice. In realitate, guvernarea USL in domeniul economic inseamna nimic sau inseamna numai piedici puse sistemului economic.’’

De fapt, Chirila, a exprimat opinii politice in legatura cu guvernul Ponta care ,,spune mereu ca nu are bani, spune mereu ca nu are cum sa faca mare lucru si ca nu are ce sa faca altceva- din cauza guvernului Boc sau Ungureanu, pentru ca au lasat un buget cum l-au lasat.’’ Pe 27 august s-a facut  rectificarea bugetara prin care s-a schimbat directia si ,, potrivit DEX-ului, in ceea ce inseamna cuvantul guvernare, au luat carma in maini… Ca la o luna dup ace a schimbat directia, prin aceasta rectificare bugetara, sa vina si sa spuna ca la data de 15 noiembrie ramane fara bani pentru ca nu i-a lasat guvernul Boc…’’ Dovada de iresponsabilitate si un comportament de copil de gradinita!’’, asa au fost calificate, de catre reprezentantul PNR Braila, actiunile economice intreprinse de guvernul USL. 

Stanica Chirila a exemplificat: ,,daca ca s-au bagat 100 de miliarde in majorari salarii asta nu inseamna ca neaparat si imediat se vor regasi in consum acea suta de miliarde de lei. Intre timp a intervenit inflatia, din cauza mediului extern, din cauza cursului care a crescut si din cauza problemelor care au fost in aceasta vara in Romania si aceasta inflatie incepe sa inghita ceea ce initial se presupunea ca va aduce valoare si crestere economica.’’ Concluzionand si aceasta chestiune, Stanica a spus ca ,,masura nu-si va atinge scopul si in orice caz nu se va regasi in veniturile oamenilor, lucru care s-a si vazut’’ si ca ,,la Statistica s-a comunicat ca venitul mediu real a scazut in ultimele doua luni cu cca 100 de lei.’’

Luarea banilor de la investitii si ducerea acestora in salarii nu a aratat nici o crestere a traiului. Totusi, daca pana la 9 decembrie se vor vedea niste mici cresteri si ,,cei din USL se vor putea lauda cu niste compensatii facute oamenilor- lucru care sa le foloseasca in alegeri. Sacrificarea investitiilor, in schimb, va avea efect dezastruos pentru bugetele viitoare!’’ Stanica a laudat masurile luate de Partidul Democrat-Liberal’’ specificand ca au fost ,,luate asa cum le-a luat’’, dar ,,cu sacrificarea punctajului electoral’’, totusi acestea au asigurat mergerea economiei- ca sa produca’’ si ,,sa n-o lase in cadere libera, ceea ce nu s-a intamplat.’’

Despre Guvernul Ponta s-a mai spus ca ,,a intervenit cu masuri ,,politice’’ astfel ca economia s-a deteriorat iar cresterea potentiala care exista la inceputul anului nu s-a mai realizat.’’ A fost data ca argument estimarea de ,,1,5% si acum se vorbeste de estimari de 0,5-0,9%.’’ Fiind putin ironic la adresa guvernarii Ponta, expertul contabil e de parere ca ,,acum domnul Isarescu nu mai doarme noaptea, fiind cu ochii pe inflatie!’’ Vina caderii economiei este si din cauza ,,la eea ce s-a intamplat din vara’’ si ,,se va vedea in ultima parte a acestui an si in primul trimestru al anului viitor, deoarece in economie orice masura pe care o iei nu se reflecta imediat’’.

Si din nou a laudat guvernarea de dreapta: ,,Putem spune despre cresterea economica care se mai intampla acum ca se datoreaza guvernelor de dreapta si masurilor adoptate de acestea. Si toate acestea vor fi ceva rau, din cauza masurilor adoptate sau neadoptate de guvernarea de stanga ajunsa la putere.’’ Stanica Chirila  numeste acest Stat ,,ca fiind talhar’’, si mai spune domnia sa ca ,,altii ii zic mafiot.’’ Pentru finantarea cheltuielilor sociale sau pe care le mai are statul, acesta ,,a adoptat un set de masuri, la limita legii sau dincolo de lege’’ prin care sa aduca bani la buget.

Si iar a venit cu un exemplu domnul Chirila: ,,Impozitarea subventiilor…si dupa cum se stie subventiile se considera venituri. Si problema este decalajul destul de mare intre etapa in care primesti notificarea ca ai dreptul sa primesti subventii si data cand primesti subventiile, aceste date sunt foarte departe una de cealalta.’’ Mai spune dansul despre guvernul Ponta ca ,,a facut multe prostii dintre care unele monumentale ,,printre care si anuntul facut cum ca nu mai are bani pentru ultimele 45 de zile ale anului 2012’’ deci, guvernul Ponta ,,a anuntat de fapt intrarea in incapacitate de plata a guvernului si lucrul asta e extraordinar de grav! N-a fost in stare, prin rectificarea bugetara facuta, sa-si aloce banii functionarii statului pana la sfarsitul anului.’’

Chirila nu intelege ,,de ce are pretentia premierul Ponta sa mearga la Consiliul European din noiembrie unde se discuta bugetul Uniunii Europene pentru anii 2014-2020!

 

Autor Virgil Andronescu 16 Octombrie 2012, 17:28 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii