Silviu Radu, consilierul judetean PDL, ia pozitie fata de suspendarea din partid

De A.Frangu 27 Ianuarie 2014, 15:32 Politica
BPJ PDL Braila a hotarât suspendarea din partid, pentru o perioada de 3 luni, a consilierului judetean PDL Silviu Radu. Acesta ia pozitie public fata de decizie dezvaluind aspecte de incalcare a statutului de catre presedintele organizatiei PDL Braila, Nazare.

Detalii in comunicatul de presa transmis de Silviu Radu:

Cred că a venit momentul să spun câteva lucruri. Sunt acuzat permanent de acţiuni care au destabilizat sau destabilizează PDL Brăila şi sunt necesare câteva lămuriri, mai ales in contextul votului pro suspendare din partid pentru 3 luni dat astazi de BPJ PDL Braila.

Conducerea organizatiei nu are respect pentru statut şi nici nu îşi asumă responsabilitatea, preferând "mici aranjamente" împotriva membrilor incomozi. La acest moment PDL Brăila are o conducere care prin girul preşedintelui de organizaţie încălca în mod repetat cu bună ştiinţă statutul şi regulamentuL partidului.

Ca să nu credeţi că vorbesc  nefondat am să vă dau câteva exemple argumentate cu articole din statutul şi regulamentul PDL:

Au fost candidaţi care nu îndeplineau criteriile de candidatura regăsite în regulament şi pentru cei care nu îndeplinesc criteriile trebuia o derogare data de BPN, nu s-a făcut acest lucru, apoi din ce a declarat Preşedintele Vasile Blaga după ce a câştigat preşedinţia partidului “Cu tot riscul, nu mai pot fi de acord că în partid să intre şi să mai şi critice, oameni care au făcut campanie făţişă împotriva noastră la alegerile anterioare” avem oameni în partid care la alegerile parlamentare şi la Campania de suspendare a preşedintelui au făcut campanie împotriva PDL,  pentru aceste candidaturi BPN nu a dat derogare.

Vorbind despre activitatea mea de membru de partid în ultimele 5 luni aici invoc următoarele articole din statut:

Nu am fost informat în această perioadă de nicio activitate sau acţiune sau consultare care mă privea din calitatea mea de consilier judeţean ba chiar nici anunţurile de şedinţa de consiliul judeţean partidul nu le mai face către mine de aproape 5 luni de zile şi aici conform statutului aveau obligaţia să facă asta:

ART.21 STATUT PDL Drepturile Membrilor
(c) să fie informați la timp și corect cu privire la activitatea organelor de conducere ale partidului și a reprezentanților partidului în instituțiile publice, precum și la orice alte informații relevante pe care partidul le deține;
De câteva luni bune eu şi alţi membri de partid suntem atacaţi public şi ni se aduc acuzaţii injuste iar conducerea partidului nu ia nicio măsură pentru a ne apăra conform statutului tot la art 21 literă (g) din statut scrie:
(g) să fie sprijiniți de partid pentru a se apăra față de acuzațiile externe injuste și neîntemeiate;

Şi nu doar că nu suntem apăraţi şi sprijiniţi ci mai mult decât atât domnul Preşedinte Nazare se afişează cu acele persoane şi le foloseşte în a-şi ataca proprii membri de partid. Prin aceste încălcări repetate cu bună ştiinţă a statutului şi a regulamentului partidului de către Preşedinte consider că un preşedinte care nu respecta statutul şi regulamentul partidului şi face asta cu bună ştiinţă pentru mine nu poate fi un lider ca să-l pot urma în acţiuni.

Cer public domnule preşedinte să vă reanalizaţi atitudinea şi să respectaţi statutul partidului şi vă mai cer să vă delimitaţi public de orice acţiune a altor oameni politici din afara partidului care atacă constant membrii dvs de partid, aveţi această obligaţie să faceţi asta conform statutului şi regulamentului PDL. Atâta timp cât dvs ca preşedinte încălcaţi statutul şi regulamentul PDL eu nu vă pot considera deciziile dvs şi a conducerii partidului de la nivel judeţean ca fiind decizii luate statutar ce trebuie respectate.

Respectaţi prevederile Statutului şi Regulamentului PDL, delimitaţi-vă public de toate persoanele cu care vă afişaţi din exteriorul partidului care atacă permanent proprii membrii de partid şi cu siguranţă vom avea o colaborare bună în spiritul statutului şi regulamentului PDL.

Vă asigur că exemplele de încălcări ale statutului şi regulamentului PDL de către Domnul Preşedinte Nazare pot continua dar mă rezum doar la acestea în speranţa că Domnul Nazare îşi va reanaliza greşelile şi va proceda ca atare.


 

Autor A.Frangu 27 Ianuarie 2014, 15:32 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii