Românii sub guvernarea USL

De Redactia 19 Iunie 2013, 07:33 Politica
Una din povetele ortodoxe spune ca „Mai bine sa nu fagaduiesti, decât sa fagaduiesti si sa nu împlinesti!”. Aceasta învatatura se potriveste perfect activitatii guvernului USL, care, dupa cum multi români vad pe propria lor piele si încep sa se destepte, nu a facut absolut nimic pentru a îndrepta nivelul de trai al populatiei.

Ultimele sondaje de opinie indica fara echivoc ca viata românilor este în prezent mult mai grea decât anul trecut. Rezultatul sec si real al anului de guvernare a actualei coalitii guvernamentale: românii muncesc aproape exclusiv pentru a-si asigura mâncarea si a plati taxele catre statul înrobitor.

În ciuda revenirii salariilor bugetarilor, lantul scumpirilor din ultima vreme, la care s-a adaugat rata inflatiei, le-au golit buzunarele oamenilor. Raportul venituri-cheltuieli, calculat de Institutul National de Statistica, arata ca 90% din câstigurile unei familii se duc pe produsele de consum, în special mâncarea, pe taxele si impozitele datorate statului si pe utilitati. Demn de remarcat este ca anul trecut cheltuielile de consum ale oamenilor erau cu 3,2% mai mici!
 
Pentru a se încadra însa în limita veniturilor, oamenii au fost nevoiti sa renunte la alte cheltuieli, taind din resursele destinate sanatatii sau transportului, ca sa nu mai vorbim de activitatile culturale sau de recreere, devenite un lux de nepermis. Studiile arata ca în ultimul an românii nu au mai mers aproape deloc la o cafenea sau un restaurant.

Daca la multe dintre acestea s-a putut renunta fara vreun regret, faptul ca românii au renuntat la controalele medicale periodice si nu mai pot sa-si cumpere medicamentele de stricta necesitate este strigator la cer. Îndeosebi pentru persoanele în vârsta, viata de zi cu zi a ajuns un chin nesfârsit, iar cosul zilnic si plata utilitatilor le consuma aproape integral pensiile de mizerie.

Cuvinte precum „investitii”, „economii” sau „vacante” au fost date uitarii de românii condusi de aceasta coalitie cu o majoritate cum nu mai gasesti decât în tarile comuniste. Însusi premierul Victor Ponta, ajuns într-o stare euforica de neînteles dupa rusinoasa coabitare cu seful statului - act care a nemultumit profund milioane de români votanti ai USL -, aproape a recunoscut în recenta vizita efectuata în Germania ca România este foarte greu de guvernat.

„Nimic nu poate înlocui crestinismul; nici toata cultura antica precrestina. Eu sunt de parere ca apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, când Dumnezeu umbla din casa în casa. Eu definesc stralucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de ispravi politice”, astfel traducea mersul tarii din ultima vreme Parintele Iustin Pârvu, trecut duminica la Domnul. Se potriveste perfect si premierului, si ministrilor si liderilor USL, incapabili de ispravi politice care sa-i plaseze la loc de frunte în viitoarele carti de istorie…

Deputat PP-DD de Braila,
Marioara Nistor


 

Autor Redactia 19 Iunie 2013, 07:33 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

libris.ro

 

 

Publicitate