Retrimit Parlamentului Legea Pensiilor

De Mihai Vintilă 07 Octombrie 2010, 00:00 Politica
Preşedintele Traian Băsescu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că va retrimite Parlamentului, spre reexaminare urgentă, Legea Pensiilor, cu propunerea de modificare a vârstei de pensionare la femei, de la 65 de ani la 63 de ani.


"La artocolul 53 alin 1 am observat că se instituie vârsta de pensionare 65 de ani. Sunt un susţinător al egalităţii de şanse. Nu pot să nu analizeze realităţile socio-economice din România şi să nu constat că femeile au o situaţie mai grea decât bărbaţii. Plecând de la premisa că femeile au un serviciu şi mai gestionează şi treburile casei, deci femeile fac o dublă muncă în România. Am hotărât să retrimit legea la Parlament cu menţiunea de a stabili vârsta de pensionare a femeilor la 63 de ani. Prin legea trimisă la promulgare vârsta de pensionare a femeilor creşte cu şapte ani. Am şi semnat adresa către preşedinţii celor două Camere", a declarat Băsescu.

Liderii Opoziţiei au anunţat că, dacă şeful statului va promulga această Lege, vor demara procedurile de suspendare a acestuia din funcţie.

Noua Lege a pensiilor prevedea că vârsta de pensionare va creşte la 60 de ani pentru femei şi la 65 de ani pentru bărbaţi, începând cu 2014.

Astfel, în 2030, atât femeile cât şi bărbaţii vor ieşi la pensie la 65 de ani. Tot din 2030, angajaţii din domeniile apărării, ordinii publice şi sigurantei naţionale vor ieşi la pensie la 60 de ani, nu la 55 de ani, ca până acum.(AMOS NEWS)

 

Autor Mihai Vintilă 07 Octombrie 2010, 00:00 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii