PSD doreste verificarea licitatiilor privind sectorul rutier de pe Coridorul 4

De Redactia 11 Octombrie 2011, 22:37 Politica
Departamentul de Transporturi al PSD a trimis o adresa catre Comisia Europeana, Directia-Generala pentru Mobilitate si Transporturi, solicitand o verificare minutioasa a licitatiilor si a procedurii de desemnare a castigatorilor atat pentru sectorul feroviar, cat si cel privind sectorul rutier de pe Coridorul 4.
   
Cele mai problematice zone, conform adresei, sunt considerate acele tronsoane care au fost adjudecate unor companii a caror oferta financiara nu se incadra printre cele mai ieftine, ci din contra, propunea preturi ridicate, asa cum sunt cazurile UMB Spedition, Romstrade si Alpine Bau. Exemplul din urma este si mai controversat, precizeaza senatorul Marius Sorin Bota, seful departamentului de transporturi din partid: „Aceasta companie a fost initial acceptata pentru a primi un proiect in sectorul rutier, dar la scurt timp dupa aceea, a fost catalogata ca fiind prea corupta pentru a se ocupa de managementul CFR-ului”.
    
Adresa se incheie cu cateva intrebari clare dar retorice, cum ar fi:  In cadrul procedurii de nominalizare a castigatorului unei licitatii anume, criteriile de eligibilitate nu sunt mereu aceleasi?; Cum este posibil ca aceste criterii sa varieze pentru licitatii similare?.
   
In final se mentioneaza ca ambele proiecte (constructia de autostrazi si managementul in domeniul feroviar) sunt foarte asemanatoare: ele apartin Coridorului 4 si amandoua utilizeaza fonduri europene. In aceste conditii, departamentul de transporturi PSD isi pune urmatoarea problema: cum este posibil ca ele sa fie tratate diferit din perspectiva castigatorului licitatiei respective?

 

Autor Redactia 11 Octombrie 2011, 22:37 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii