Proiectul Rosia Montana opreste fuziunea partidelor ecologiste

De AmosNews 07 Septembrie 2011, 17:39 Politica
Partidul Verde, membru al Verzilor Europeni, anunţă suspendarea negocierilor de fuziune cu Partidul Ecologist Român. Condiţia primordială pe care PV a impus-o PER pentru finalizarea juridică a fuziunii a fost aceea ca PER să anunţe public faptul că respinge orice susţinere a proiectului de exploatare cu cianuri a aurului de la Roşia Montana. Refuzul acestei condiţii şi tergiversarea din partea PER a exprimării unei poziţii tranşante ridică semne de întrebare pentru întreaga societate civilă românească.

Partidul Verde este singurul partid politic din România care se pronunţă categoric împotriva exploatării de la Roşia Montana. În martie 2010, Verzii Europeni au votat Rezoluţia Partidului Verde din România prin care se solicita Parlamentului European să adopte legislaţia privind interzicerea mineritului cu cianuri. În mai 2010, Parlamentul European a adoptat Rezoluţia referitoare la interzicerea generală a utilizării tehnologiilor de minerit pe bază de cianuri în Uniunea Europeană.

Partidul Verde este conştient că trebuie să continue eforturile de unificare a tuturor formaţiunilor politice din România preocupate de mediu, dar nu va face niciun compromis pentru îndeplinirea acestui deziderat.


 

Autor AmosNews 07 Septembrie 2011, 17:39 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate